Irina Begu este in sferturi la Madrid

Irina Begu este in sferturi la Madrid

Irina Begu este in sferturi la Madrid, ramand singura dintre cele 4 romance de pe tabloul de simplu. Acesta este cel mai bun parcurs  al romancei la un turneu de asemenea anvergura, avand sansa sa intre in top 30 la inceputul saptamanii viitoare.

In prima runda, Begu a trecut de japoneza Kurumi Nara, clasata pe 55, in minimum de seturi, scor 7-6; 6-1. Romanca o invinsese cu acelasi scor, doar ca in oglinda, si pe zgura de la Oeiras, de anul trecut. In acest meci, Begu a servit 5 asi, comitand o dubla greseala. Mai departe, Irina-Camelia Begu a beneficiat de abandonul nemtoaicei Andrea Petkovic, cap de serie numarul 11, abandon venit inainte de inceperea partidei. Astfel, Begu a avut o pauza mai lunga pana la urmatorul meci.

Aceasta pauza pare sa-i fi priit, deoarece Irina Begu este in sferturi la Madrid, dupa ce in optimi a depasit-o pe cehoaica Barbora Strycova, numarul 23 mondial, cu un dublu 6-4. Romanca nu a servit niciun as, comitand 3 duble greseli, reusind insa 4 breakuri.

Irina Begu este in sferturi la Madrid

Irina Begu este in sferturi la Madrid

In sferturi, Begu va avea o misiune si mai grea, dupa cum era de asteptat, adversara urmandu-i a fi o alta jucatoare din Cehia: Petra Kvitova, cap de serie numarul 4, care a pierdut doua seturi pana acum. In optimi, ea a trecut de rusoaica Pavlyuchenkova cu 6-1; 6-4. Pentru calificarea in sferturi, Begu va primi 215 puncte WTA si 100 000 euro.

Romanca impresionase in acest an si la Australian Open, unde a ajuns pana in optimi. Singurul trofeu al Irinei a venit in 2012 la Tashkent, aceasta jucand trei finale: la Marbella si Budapesta, in 2011, precum si la Moscova, in 2014. Cea mai buna performanta a sa in acest sezon a fost o semifinala pe zgura de la Rio.

Celelalte 3 reprezentante ale noastre pe tabloul de simplu, Simona Halep, Alexandra Dulgheru si Andreea Mitu, au pierdut inca din prima runda.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*