Florin Mergea ajunge in finala la Madrid

Florin Mergea ajunge in finala la Madrid

Peformanta extraordinara pentru tenisul romanesc, de vreme ce Florin Mergea ajunge in finala la Madrid, impreuna cu indianul Bopanna, in conditiile in care cei doi nu porneau capi de serie.

In prima runda, perechea romano-indiana a trecut in 3 seturi de croatul Marin Draganja si finlandezul Henri Kontinen, cu foarte mari emotii insa. Dupa ce au fost invinsi in primul set cu 5-7, Mergea si Bopanna s-au impus in cel de-al doilea cu 7-6, dupa 7-5 la tie-break. In Super Tie-break au castigat cu 10-6, opt din cele 16 puncte fiind obtinute pe serviciul adversarului.

In optimi, cei doi s-au impus in fata perechii franceze Mahut/Roger-Vasselin, favorita numarul 8, tot in maximum de seturi, scor 6-4; 4-6; 10-5. In sferturi, Mergea si Bopanna au rasuflat usurati cand au vazut ca trebuie sa joace impotriva lui Cabal si Mannarino, care in optimi i-au invins pe favoritii principali, fratii Bryan. A fost singura dintre cele 4 partide din drumul catre finala pe care perechea romano-indiana a castigat-o fara emotii, in minimum de seturi, scor 6-3; 6-2, partida care a durat doar 51 minute. Ambele gameuri cu care cei doi au incheiat seturile au fost castigate la 0.

Florin Mergea ajunge in finala la Madrid

Florin Mergea ajunge in finala la Madrid

Cel mai greu meci pentru Mergea si Bopanna a fost insa cel din semifinala, cand i-au intalnit pe capii de serie numarul 6, ibericii Granollers si Marc Lopez. Cotele la pariuri erau unele echilibrate, care ii dadeau favoriti, pe drept, pe cei doi spanioli. Mergea si Bopanna au pierdut primul set la tie-break, dupa ce la sccorul de 5-5 in set au fost facute doua breakuri. Apoi insa, perechea romano-indiana s-a impus cu 6-3, pentru ca in Super Tie-break sa traim cu sufletul la gura, Bopanna si Mergea avand castig de cauza, invingand cu 11-9, dupa ce au salvat doua mingi de meci.

Nu mai conteaza insa cat de greu a fost meciul, atata timp cat Florin Mergea ajunge in finala la Madrid. Acolo, acesta, impreuna cu indianul Bopanna, ii vor intalni pe invingatorii duelului dintre Matkowski si Zimonjic, favoriti numarul 5, si Feliciano Lopez si Max Mirnyi. Pentru participarea in finala, cei doi au garantate 500 puncte ATP si 121 200 euro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*