Florin Mergea a castigat la Madrid cel mai important titlu al carierei

Florin Mergea a castigat la Madrid cel mai important titlu al carierei

Florin Mergea a reusit sa castige alaturi de Bopanna in Masters-ul de la Madrid. Finala de la Madrid a fost cea mai importanta partida a carierei lui Florin Mergea. Florin s-a comportat asa cum ne-a obisnuit in astfel de meciuri cu miza, aratand ca apartine grupului celor mai buni jucatori de dublu din lume, indiferent de formula in care joaca.
Mergea si Bopanna au inceput furtunos, detasandu-se rapid la 3-0. De altfel, cuplul romano-indian a castigat 14 din primele 16 puncte ale finalei si n-au slabit ritmul nici in restul setului. Au castigat 92 la suta din punctele jucate pe primul serviciu si au ramas o permanenta amenintare pe serviciul lui Matkovski si Zimonjic, ale caror dese nesincronizari i-au costat puncte importante. Break-ul al doilea a venit inevitabil, iar primul set era in cont, 6-2, in numai 23 de minute, cu Rohan si Florin adunand un numar dublu de puncte.

Florin Mergea castiga la Madrid a

Setul secund a inceput mai echilibrat, iar Matkovski si Zimonjic au reusit, in fine, primul lor break, la 1-1. Ritmul meciului s-a intensificat, dar Florin a ajuns extraordinar o minge la fileu si a plasat-o elegant in lungul liniei, aducand rebreak-ul pentru 2-2. Un rally frumos, care i-a evidentiat calitatile lui Mergea: viteza, deplasare excelenta, tehnica mult superioara si bun simt al terenului. Plus importanta momentului, punctul reusit de el omorand din fasa posibila desprindere a adversarilor.
S-a mers apoi cap la cap cu serviciul pana in tiebreak, unde perechea romano-indiana a obtinut primul minibreak, gratie unui rever superb al lui Bopanna. Avantajul obtinut n-a fost insa conservat pana la capat, iar tiebreak-ul a fost pierdut pe o dubla greseala a lui Florin.

Florin Mergea castiga la Madrid b

Supertiebreak-ul a inceput la fel de furtunos ca si primul set. Florin si Rohan s-au desprins la 6-0, ajutati si de doua erori uriase ale lui Matkovski, care a ratat complet doua smash-uri. Dar emotiile nu s-au sfarsit acolo. Revenirea adversarilor a fost la fel de rapida. S-a ajuns la 7-7, cand, sub o presiune imensa, Florin Mergea a gasit un serviciu doi cu care sa-si tina echipa in joc. Insa Matkovski si Zimonjic au castigat urmatoarele doua servicii si au ajuns primii la minge de meci. Bopanna a servit, iar returul a trecut pe langa Mergea si foarte aproape de linie, insa putin in out.
Cateva secunde mai tarziu, a fost minge de meci pentru Florin si Rohann. Iar schimbul urmator a fost trait cu sufletul la gura. Mergea s-a angajat in rally si a obtinut un out, care a pus capat meciului.
Asa s-a incheiat o saptamana grozava, cu patru victorii in cate trei seturi si cu emotii mari nu doar in finala, dar si in semifinale, cand cei doi au salvat doua mingi de meci in fata perechii Granollers/Lopez. Si, cel mai important, cu un trofeu atat de important la abia al patrulea turneu in aceasta formula.
Florin ajunge asadar la patru titluri din sapte finale in cariera de dublu si primul in acest sezon dupa trei finale ratate. Desi un cuplu proaspat format, Mergea si Bopanna au deja perspective serioase de a se implica in lupta pentru calificarea la Turneul Campionilor de dublu de la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*