Simona Halep prima victorie cu fosta lidera mondiala Venus Williams

Simona Halep prima victorie cu fosta lidera mondiala Venus Williams

Simona Halep a facut un meci excelent cu Venus Williams. Meciul s-a jucat in optimile turneului Premier de la Roma. Simona Halep a castigat cu un scor foarte elocvent: 6-2, 6-1! Venus a inceput impresionant. A atacat de la primul game, cu veniri la fileu si cu lovituri puternice. Dar momentul bun al veteranei americance a durat foarte putin. Dupa ce Simona a raspuns cu propriul ei hold confortabil, jocul lui Venus s-a dezintegrat brusc. Doua erori nefortate si doua duble greseli au adus primul break al meciului, si in ciuda unui cadou oferit in sens invers pe urmatorul serviciu al lui Halep, echilibrul a disparut rapid.
Intre erorile nefortate ale lui Venus (34 in total, 7 duble greseli), Simona Halep n-a stat degeaba. A construit inspirat si foarte rabdatoare punctele, gradul ei de confort cu suprafata fiind evident imbunatatit. Unul dintre pattern-urile Simonei de azi a fost sa preseze cu forehandul down the line, scotand-o pe Venus din pozitie si obligand-o sa se apere cu un rever slab azi. Nu o data, Simona a finalizat astfel de raliuri pe cealalta parte a terenului, cu reverul in lung de linie pe spatiul imposibil de acoperit de catre Venus.
Simona Halep a avut, de asemenea, o cadenta excelenta in raliuri, lovind cu regularitate mingi lungi, la limita, pe care Venus le-a raspuns cu dificultate. Dupa un al doilea break obtinut confortabil, Simona a servit setul linistita, cu doi asi si cu un al treilea serviciu nereturnat.
Setul secund a fost ca o plimbare in parc: Simona si-a continuat cu incredere macinarea lui Venus, tragand-o de-a lungul si de-a latul terenului cu o selectie de lovituri alese inspirat. Highlight-ul setului a venit la 4-0, cand Simona a raspuns exploziv cu un retur direct castigator in cross, iar un game mai tarziu, numarul 2 mondial a incercat si un rever din saritura urmarit apoi cu punct la fileu, genul de executie pe care o vedem mult mai des la urmatoarea ei oponenta.

Simona Halep la Stuttgart c

Pentru a doua zi la rand, Simona a stat numai o ora pe teren, a pierdut foarte putine game-uri si la fel de putina energie. A incheiat meciul cu un zambet larg, semn ca undeva, in mintea ei, era un rezultat pe care si-l dorea de mult, cu o insemnatate aparte. Iar postura de cap de serie 2 la Roland Garros e tot mai aproape.
Si asa ajungem la un meci in egala masura special. Simona va fi fata in fata cu Alexandra Dulgheru in sferturile de finala. Va fi prima lor intalnire la nivel de WTA. Ambele au avut la Roma parcursuri asemanatoare. Simona si-a inceput de aici ascensiunea, venind din calificari si pana in semifinale la editia din 2013. Alexandra poate repeta acelasi parcurs cu o victorie maine. Indiferent de rezultat, ea e foarte aproape sa revina in Top 50, ceea ce in sine e o reusita pretioasa, pentru ca in spatele ei sta un volum de munca imens si o rabdare la fel de mare. Iar daca pentru Simona astfel de prezente in fazele avansate ale unor turnee mari au devenit normale.
Simona Halep va juca vineri in al saptelea sfert de finala din opt turnee la care a jucat in 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*