Meciul Halep – Dulgheru a fost castigat de Simona

Meciul Halep – Dulgheru a fost castigat de Simona

Simona Halep – Alexandra Dulgheru in sferturi la Roma. Un duel romanesc la nivel de top in WTA. Simona Halep a fost necrutatore; nici cel mai mic cadou pentru colega din echipa Romaniei de Fed Cup. Scorul a fost 6-1, 6-0. Simona Halep a intrat in semifinalele de la Roma. Este a doua prezenta a Simonei in semifinalele de la Roma, dupa cea din 2013.
O victorie categorica pentru numarul 2 mondial, care iși continua traseul remarcabil de la Roma. Pana acum, Simona n-a pierdut decat 7 game-uri in cele trei meciuri jucate.
A doua semifinala la Roma din cariera Simonei vine la un moment cat se poate de important, asigurandu-i romancei un momentum bun inainte de Roland Garros. Acum doi ani, Halep venea din calificari și ajungea pana in semifinale aici, intrecandu-le pe Hantuchova, Radwanska, Vinci sau Jankovic, inainte de a pierde cu Serena. Ulterior a inceput ascensiunea care a dus-o din afara Top 60 pana pe locul 2 in lume.
Alexandra ramane cu satisfactia unui parcurs excelent la Roma, turneu pe care l-a inceput, de asemenea, in calificari. Alex le-a invins pe Safarova și pe Makarova in drumul catre sferturi și va urca pana pe locul 51, cea mai buna clasare a ei de dupa accidentarile suferite in anii anteriori.
Ce e de spus despre un meci ca acesta? Abia a inceput, ca s-a și terminat. Fiecare și-a luat serviciul pana la 2-1 și apoi Simona Halep a trecut la o viteza superioara. Era singurul game pe care avea sa-l caștige Alexandra pana la sfarșitul meciului, 56 de minute mai tarziu.

Simona Halep al dulgheru la Roma a

Alexandra va regreta probabil șansele de break nefructificate, cinci la numar, dar Simona a avut și ea o contributie, ridicandu-și nivelul serviciului cand se afla in dificultate. Halep a fost jucatoarea mai clara și mai hotarata, atacand prima liniile in stilul sau caracteristic și scotand-o repede pe adversara ei din pozitie. 21 de lovituri caștigatoare fata de 5 ale lui Dulgheru, 5 puncte caștigate la fileu din 5 urcari, 5 breakuri din 9 șanse.
Judecand dupa precizia chirugicala și concentrarea cu care a jucat, Simona are planuri mari cu zgura. Pare infometata de victorii și foarte pregatita de lupta. Aceasta mentalitate este reflectata de jocul ei, compact și necrutator. Acele puncte direct caștigatoare au fost facute in moduri foarte diverse : cu forehandul, cu backhandul, cu scurte, cu volee, din pozitii defensive sau ofensive. Tactic, Simona Halep știe ce vrea pe teren și nu sta pe ganduri. Navratilova, comentatoarea transmisiei pe care am urmarit-o, a spus in repetate randuri aceste cuvinte: beautiful shot selection. A mai laudat de asemenea mișcarea și calitatile atletice ale Simonei, inteligenta ei pe teren și frumusetea jocului sau in general. Navratilova este, sa nu uitam, o comentatoare care nu se sfiește sa critice deschis orice jucatoare, indiferent cat de top 10 este. Nu poate fi banuita ca nu are o atitudine obiectiva și fair. Ascultand aceste foste glorii entuziasmandu-se de ce vad ca joaca Simona este revelator : Halep este o jucatoare mare.
Alexandra ramane cu satisfactia unui parcurs extrem de bun la Roma, inceput in calificari. In semifinale Simona va juca sambata cu Carla Suarez-Navarro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*