Avem inca o romanca in top 100

Avem inca o romanca in top 100

In urma cu doar cateva ore s-a dat publicitatii noul clasament WTA. In urma turneelor de saptamana trecuta, avem o noua romanca in top 100.

Dar sa incepem cu Simona Halep, care a pierdut in semifinale la Roma, in fata ibericei Carla Suarez Navarro. Acest rezultat, coroborat cu faptul ca Sharapova a castigat turneul italian, a coborat-o pe Simona pe pozitia a treia. La turneul de la Roland Garros, care va incepe peste o saptamana, atat Sharapova, cat si Halep vor avea multe puncte de aparat, rusoaica triumfand anul trecut, Simona ajungand in finala.

Trecem la Irina-Camelia Begu, care a urcat o pozitie fata de saptamana trecuta, datorita patrunderii in optimile turneului de la Roma. Astfel, Begu se afla pe 30. Performera saptamanii, cel putin privind reprezentantele Romaniei, este Alexandra Dulgheru, care a jucat sfertul de finala impotriva Simonei Halep. Datorita acestui rezultat, Alexandra a urcat pe locul 50.

Avem inca o romanca in top 100

Avem inca o romanca in top 100

Nu numai Simona Halep a inregistrat o coborare, ci si Monica Niculescu Aceasta a pierdut in calificarile de la Roma, coborand pana pe 71.  Urmeaza o veste buna si una mai putin buna. Cea buna este ca avem inca o romanca in top 100. Cea mai putin buna este ca Andreea Mitu, caci despre ea vorbim, a pierdut astazi in primul tur de pe tabloul principal de la Nurnberg, dupa ce trecuse de calificari. In clasamentul oficial intocmit astazi de WTA, Andreea Mitu ocupa pozitia 99. 

Urmatoarea romanca in clasament este Sorana Carstea, clasata pe 145. Aceasta se afla pe o panta descendenta a carierei sale, insa sa speram ca va urca iar, poate chiar in acest an, in top 100. Patricia Maria Tig si Ana Bogdan mai sunt in top 200. Daca de Ana Bogdan am mai auzit pe la unele turnee din circuitul WTA, Tig ocupa aceasta pozitie doar participand la turnee futures si challenger.

In proba de dublu, singura aflata in top 50 este Monica Niculescu. Mai exact, pe 49. Aceasta este urmata de Camelia Begu, respectiv Raluca Olaru, clasate pe 53, respectiv 56. In top 100 se mai afla si Elena Bogdan. Cu asemenea clasari, ne asteptam ca minim doua romance sa prinda cea de-a doua saptamana la Roland Garros.

Sa nu neglijam insa nici tenisul masculin. Si aici ne axam pe proba de dublu, fiindca la simplu nu mai avem nicio speranta de o clasare in top 50, sau macar top 100, in viitorul apropiat. Sa spunem, asadar, ca Horia Tecau se afla pe 11, iar Florin Mergea pe 13. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*