Andreea Mitu a parasit Roland Garros in lacrimi

Andreea Mitu a parasit Roland Garros in lacrimi

Andreea Mitu a facut cel mai bun turneu de Grand Slam. Andreea Mitu a jucat optimi la Roland Garros, fiind clasata 100 WTA! O performanta in sine. Andreea Mitu a eliminate pe Karolina Pliskova si pe Francesca Schiavone. Doar in optim ea a cedat, obosita, cu Van Uytvanck.
La aproape o ora de la finalul meciului cu Van Uytvanck, Andreea ajunge la conferinta evident sub impresia rezultatului. E prea devreme pentru concluzii pline de substanta, senzatiile sunt inca proaspete, sentimentele sunt inca neprelucrate. Moment in care iti dai seama, inca o data, cat de grabite si gratuite sunt concluziile pe care le tragem uneori, din fata televizorului: ca nu le pasa suficient, ca nu arata emotie, ca nu sunt implicate in joc, si alte asemenea.

In fine. Andreea ajunge si se vede imediat ca se lupta cu doua stari diferite: pe de o parte, intelege ca nu-s motive reale de tristete, pe de alta parte, stie ca a avut o oportunitate mare in fata. Dar dincolo de oportunitate, mai degraba o roade ideea ca a pierdut si ca s-a incheiat. Intr-un fel, parca e mai bine ca e necajita. „Bine” e cel mai mare dusman al lui „foarte bine”. Iar in aceasta sala luminoasa in care i se termina turneul, Andreea pare mai dominata de frustrarea esecului decat dispusa sa se gandeasca la partile bune ale acestui traseu nesperat.
Isi pastreaza zambetul pentru cele cateva intrebari in engleza, timp in care admite ca o sa o bucure mult de tot schimbarea clasamentului de saptamana viitoare. „Mi-au spus ca live ranking-ul arata bine, dar astept sa-l vad eu schimbat. Da, intrarea pe tabloul principal de aici a fost un prim obiectiv. Urmatorul obiectiv va fi intrarea in Top 50”.
Cand trecem la intrebarile in romana, Andreea incepe sa-si faca simtite sentimentele. Sunt diametral opuse agresivitatii din teren. Pe cat de dismissive se simte forehandul ei atunci cand musca terenul, pe atat de mult bun simt arata la conferinte. Chiar si la infrangeri, chiar si la intrebari bune sau mai putin bune.

Andreea Mitu

„Ce pot sa zic, nu ma asteptam sa inceapa asa de bine; eu am inceput un pic cam moale, dar asa e in unele meciuri, nu poti sa incepi cu vreo trei asi pe game, cu vreo trei winnere. Ea a inceput foarte bine si a tinut-o pana la sfarsit”.
Primul set a fost foarte scurt…
„Tot meciul a fost foarte scurt. Astazi n-am simtit nimic legat de presiune sau altceva. Am vrut sa intru pe teren si sa ma bucur de meci, dar nu s-a putut…” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*