Florin Mergea a castigat la Stuttgart

Florin Mergea a castigat la Stuttgart

Florin Mergea si Rohan Bopanna au reusit un turneu minunat. La Stuttgart Florin Mergea si Rohan Bopanna au castigat turneul ATP. Florin Mergea obtine al doilea titlu alaturi de Rohan Bopanna, iar bilantul romanesc pe 2015 urca la șapte titluri și zece finale.
Dupa patru titluri obtinute pe hard și pe zgura, Florin Mergea are in palmares, de azi, și un trofeu obtinut pe iarba, suprafata pe care caștiga titlul la juniori la Wimbledon. Și nu oricum: Florin și partenerul sau, Rohan Bopanna, sunt primii campioni ai turneului de la Stuttgart dupa trecerea acestuia de pe zgura pe iarba. Mergea/Bopanna s-au impus in trei seturi, 5-7, 6-2, 10-7 contra perechii Peya/Soares. Sunt niște adversari cu noroc pentru Florin: tot contra lor s-a impus și anul trecut, in finala de la Hamburg.

Florin Mergea castiga la Madrid b

In primul set, serviciul a facut legea pana la 6-5, cand dublul austriaco-brazilian a facut unicul break. Florin și Rohana au recuperat in setul secund, pe care l-au inceput cu break și in care au controlat jocul. Supertiebreak-ul s-a rupt la 6-6. Intai un retur extraordinar al lui Florin, apoi doua servicii excelente ale romanului. Ultimul punct a fost o mica bijuterie: Mergea a lovit primul un lob, Soares a raspuns cu un tweener, iar Bopanna a pus capat meciului cu un alt lob. Victorie in o ora și 13 minute.
Este al doilea trofeu in aceasta formula pentru cei doi, dupa cel obtinut in Mastersul de la Madrid, in urma cu cateva saptamani. In urma acestui rezultat, Florin și Rohan intra in Top 8 in Race to London. Este, de asemenea, al cincilea trofeu al carierei de dublu a lui Florin, care iși continua ascensiunea spre varful ierarhiei, alaturi de cei mai buni jucatori de dublu din lume. Pentru cei doi, urmeaza turneul de la Halle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*