Putem avea un duel romanesc in finala la Halle

Putem avea un duel romanesc in finala la Halle

Iata ca inaintea turneului de la Wimbledon putem avea un duel romanesc in finala la Halle. Este vorba despre proba de dublu, bineinteles, unde Horia Tecau, respectiv Florin Mergea si-au respectat statutul de favoriti.

Tecau si Rojer sunt favoritii principali ai turneului german, cei doi trecand in prima runda cu un dublu 6-4 de cehii Berdych si Vesely, intr-o partida ce a durat o ora si doua minute. In sferturi, cei doi au avut mai multe emotii, adversari fiind Brown si Struff, detinatori de wild-card. Perechea romano-olandeza a pierdut primul set la tie-break, castigandu-l pe al doilea cu 6-1, in Super Tie-break impunandu-se cu 10-7. Din cele 17 puncte, 10 au fost realizate pe serviciul advers. In semifinale, Tecau si Rojer ii vor intalni pe Klaasen si Ram, jucatori care nu sunt capi de serie.

Putem avea un duel romanesc in finala la Halle

Putem avea un duel romanesc in finala la Halle

De partea cealalta, Mergea si Bopanna, capi de serie numarul 2, au trecut in prima runda de perechea ceho-ucraineana formata din Lukas Rosol si Sergiy Stakhovsky. Perechea romano-indiana a pierdut primul set cu 2-6 in 21 minute, castigandu-l pe cel de-al doilea cu 6-3. In Super Tie-break, Mergea si Bopanna s-au impus cu 10-8, diferenta facandu-se in jumatatea a doua a minisetului. In sferturi, favoritii numarul 2 au intalnit perechea formata din Draganja si Kontinen, pe care a invins-o in minimum de seturi, ambele incheiate la tie-break. Daca in primul dintre ele, situatia a fost rezolvata inca de la inceput, cand Mergea si Bopanna conduceau cu 5-0, in al doilea situatia s-a lamurit pe sfarsit, cand cei doi au obtinut doua minibreakuri la rand. In semifinale, perechea romano-indiana va da piept cu Butorac si Lipsky, care in prima runda au trecut de favoritii numarul 3, Knowle si Pospisil.

Astfel, cu Tecau si Mergea neintalnind capi de serie in semifinale, sansele sa putem avea un duel romanesc in finala la Halle cresc. Ar fi a treia intalnire directa intre cele doua perechi de dublu, ambele fiind castigate de Tecau si Rojer in maximum de seturi si a cincea intalnire din acest an dintre Horia Tecau si Florin Mergea. De fiecare data s-a impus Tecau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*