Florin Mergea a ratat un nou trofeu

Florin Mergea a ratat un nou trofeu

Tocmai s-a incheiat finala de dublu a turneului de la Halle. Din pacate, Florin Mergea a ratat un nou trofeu.

Mergea si Boppana erau capi de serie numarul 2 la acest turneu, invinsi fiind in ultimul act de Klaasen si Ram, jucatori care nu se aflau printre favoriti. Perechea romano-indiana a fost invinsa in doua seturi, scor 6-7; 2-6. Bopanna si Mergea au inceput bine meciul, conducand cu 2-0, in tie-break fiind invinsi cu 5-7, pierzand serviciul la 4-5. In setul al doilea, Bopanna si Mergea nu au castigat nici macar un punct pe serviciul adversarilor.

In drumul spre finala, cei doi nu au intalnit niciun favorit. Astfel, in prima runda, adversari au fost Rosol si Stakhovsky, pe care dublul romano-indian i-a invins in 3 seturi, scor 2-6; 6-3; 10-8. Nici in runda secunda cei doi nu au avut un meci usor, desi au castigat in minimum de seturi contra lui Draganja si a lui Kontinen. Ambele seturi s-au incheiat insa la tie-break.

De un meci greu au avut parte Mergea si Bopanna si in semifinale, acolo unde au intalnit cuplul format din Butorac si Lipsky. Favoritii numarul 2 au trecut in 3 seturi de cei doi, scor 7-6; 4-6; 13-11. Scorul la tie-break in primul set a fost 12-10, desi ambele perechi au avut ocazia sa inchida setul mai devreme pe propriul serviciu.

Florin Mergea a ratat un nou trofeu

Florin Mergea a ratat un nou trofeu

Dupa un asemenea parcurs greoi, era destul de dificil ca perechea romano-indiana sa castige competitia. Si, intr-adevar, Florin Mergea a ratat un nou trofeu, insa a fost o repetitie relativ buna pentru Grand Slamul de la Wimbledon.

Sa nu uitam ca Bopanna si Mergea au castigat turneul de saptamana trecuta de la Stuttgart, disputat tot pe iarba. Mergea a triumfat de doua ori in acest an: la Stuttgart si pe zgura de la Madrid, de fiecare data cu Bopanna ca partener, disputand alte 4 finale, incluzand-o pe aceasta: de doua ori cu Bopanna si de doua ori cu Inglot.

Florin Mergea se afla pe locul 15 in clasamentul de dublu, in vreme ce impreuna cu Bopanna ocupa locul 8. Daca avem in vedere ca perechea formata din Jean-Julien Rojer si Horia Tecau se afla pe pozitia a patra, avem sanse mari sa vedem, in premiera, doi romani la dublu in Turneul Campionilor, unul care va incepe in luna noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*