Care ar putea fi surpriza turneului masculin de la Wimbledon?

Care ar putea fi surpriza turneului masculin de la Wimbledon?

Mai sunt doar cateva zile si va incepe turneul de Grand Slam de la Wimbledon, disputat pe iarba. Teoretic, acesta ar trebui sa aiba parte de multe surprize, deoarece jucatorii au doar 3 saptamani, mai nou, pentru a se obisnui cu aceasta suprafata. Daca la tenisul feminin nu ne vom pronunta in privinta lor, sa vedem, in urma unor scurte analize, care ar putea fi surpriza turneului masculin de la Wimbledon.

Vom incepe  cu australianul Thanasi Kokkinakis, un jucator de 19 ani. Este adevarat, acesta se afla la prima sa participare pe tabloul de seniori la Wimbledon. La juniori insa, Kokkinakis a castigat titlul la dublu, impreuna cu Nick Kyrgios, compatriotul sau. Acesta a ajuns pana in runda a treia la Roland Garros, fiind considerat unul dintre tinerii promitatori.

Care ar putea fi surpriza turneului masculin de la Wimbledon

Care ar putea fi surpriza turneului masculin de la Wimbledon

Fiindca tot am pomenit de Kyrgios, el ar putea fi, de asemenea, o surpriza. Clasat in top 30, acesta a reusit sa ajunga anul trecut pana in sferturi de finala la Wimbledon, dupa ce in optimi il eliminase pe Rafael Nadal. De asemenea, australianul a atins faza sferturilor de finala si in turneul din acest an de la Australian Open. 

O alta surpriza placuta ar putea fi americanul Jack Sock, clasat in top 40. Sock are doua titluri aici: in 2010 la juniori si anul trecut la dublu, impreuna cu Pospisil. In urma cu o luna, Sock a ajuns in optimi la Roland Garros, fiind cel mai tanar american care face asta, de la Pete Sampras.

Alt nume care ar putea fi surpriza turneului masculin de la Wimbledon este francezul Tsonga, clasat pe locul 12 ATP. Acesta are doua semifinale la Wimbledon: in 2011 si 2012, acum putand sa-si egaleze sau chiar sa-si imbunatateasca performanta. Tsonga se anunta un adversar greu pentru orice jucator din top 5, mai ales daca vorbim de aceasta suprafata.

Desi se afla in top 10, am vedea o surpriza venind de la croatul Marin Cilic. Ca orice croat care se respecta, Cilic are avantajul serviciul si, chiar daca nu am auzit de el in fazele finale ale turneelor de Grand Slam in ultimul timp, ar putea fi o surpriza placuta in acest an la Wimbledon. Sa nu uitam ca Marin Cilic i-a luat doua seturi lui Djokovic anul trecut, in sferturile de finala ale acestui turneu de Grand Slam.

Alti jucatori de privit ar fi austriacul Dominic Thiem, care incepe sa urce in ierarhie, mereu spectaculosul francez Gael Monfils, insa si polonezul Jerzy Janowicz, al carui serviciu este unul devastator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*