Irina Begu intra in premiera in turul 3 la Wimbledon

Irina Begu intra in premiera in turul 3 la Wimbledon

Irina Begu, a doua jucatoare din Romania, intra in premiera in turul 3 la Wimbledon. Intr-un an in care a reusit, treptat, sa-si ridice din ce in ce mai mult nivelul si sa stabileasca o serie de premiere personale, Irina Begu mai bifeaza una: este pentru prima data in turul al treilea la Wimbledon. Victoria e cu atat mai dulce cu cat a fost obtinuta intr-un meci epuizant fizic si mental, cu o multime de rasturnari de situatie. Irina ar fi putut incheia meciul cu Lesia Tsurenko in doua seturi, dar s-a vazut trasa in decisiv, dupa o minge de meci ratata.
A fost un meci teribil de solicitant, cu multe raliuri strasnice si cu schimbari de momentum mult peste medie. Ucraineanca a inceput mai bine, dar a ajutat-o un pic pe Irina sa intre in meci, cu un game in care a facut doua duble greseli consecutive, la 2-0 in primul set. De aici, Irina si-a stabilizat jocul si a dictat de cele mai multe ori ritmul; intr-un meci altminteri foarte strans, Irina a avut parca loviturile mai curate, mai adanci si mai bine plasate. Dupa un schimb de break-uri pe final de set, Begu a reusit sa-l inchida pe primul la a doua tentativa: 7-5 in 52 de minute.

Setul secund a parut rupt, dupa ce Tsurenko s-a desprins la 4-2, dar Irina a revenit spectaculos, a reusit doua break-uri consecutive si a ajuns in postura de minge de meci, la 5-4. Cand ocazia i-a scapat printre degete romancei, ne-am temut, fireste, cu totii ca meciul are sa coboare pe fagasul cunoscut in astfel de ocazii. Dar Irina avea sa ne convinga repede ca nu are de gand sa cedeze fara lupta.

Irina Begu fialista la Moscova2

Felul in care a revenit in setul decisiv, recuperand in doua ocazii un break pierdut, este elocvent pentru Irina de anul acesta: mult mai increzatoare in fortele ei si mult mai luptatoare decat primeste, de fapt, credit. Era simpiu sa acuze socul si sa lase sa-i scape meciul din mana. Pretexte se gaseau: mingea de meci pierduta, dificultatea crescanda a partidei, game-ul dramatic de la 1-1 din decisiv, de asemenea pierdut pe propriul serviciu, tensiunea tot mai mare, pe masura ce ne apropiam de finalul de meci. Dar tocmai atunci Irina si-a ridicat nivelul. A facut doua game-uri impecabile de la 5-5 in sus si, dupa doua ore si 48 de minute, victoria era a ei.
Complet meritata: Irina a fost mai agresiva (40 de lovituri direct castigatoare versus 41 de erori nefortate, fata de 26/38 in cazul lui Tsurenko) si a castigat punctele importante ale meciului.
Este o performanta excelenta pentru Irina, in conditiile in care nu iarba este suprafata ei de baza. Este, insa, un rezultat in nota acestui sezon, in care Begu a ajuns pentru prima data in turul al patrulea la AO, pentru prima data in turul al treilea la RG si pentru prima data in sferturile de finala ale unui Premier Mandatory. Era timpul si pentru un pas in plus la Wimbledon, al doilea Grand Slam al carierei la care Irina a fost cap de serie, statut concretizat cu doua victorii in meciuri incomode.

Sharapova 11

Pentru a doua jucatoare din Romania urmeaza acum recompensa: un meci de gala cu Maria Sharapova, pe una dintre arenele importante de la Wimbledon. Irina a pierdut unicul meci direct jucat cu sportiva din Rusia, in 2012, pe zgura de la Madrid (6-0, 6-3). Nu va fi, insa, prima oara cand Begu joaca anul acesta cu o sportiva din Top 10. Le-a intalnit pana acum pe Bouchard, Radwanska, Kerber, Kvitova, iar cand nu a castigat, a avut sanse bune sa o faca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*