Monica Niculescu va juca cu Kristina Pliskova in turul 3 la Wimbledon

Monica Niculescu va juca cu Kristina Pliskova in turul 3 la Wimbledon

Monica Niculescu a intrat in in turul 3 la Wimbledon. Monica Niculescu devine a doua romanca in turul al treilea de la Wimbledon, dupa ce a invins-o pe Jana Cepelova, 6-3, 6-3, in o ora si 16 minute.
Monica o invinsese si in precedentul meci direct pe Cepelova, chiar mai clar acum, lasandu-i atunci slovacei un singur game. Cepelova n-a putut rezolva nici acum jocul Monicai si, la fel ca multi alti jucatori in situatii similare, n-a putut sustine surpriza reusita in turul anterior, cand a invins-o pe Simona Halep. Cepelova n-a fost insa o victima sigura, alergand-o mult pe romanca, dar n-a reusit sa se tina de Monica Niculescu si pe tabela. In ciuda procentajului maxim, Jana si-a creat putine oportunitati pe serviciul Monicai. Cu un joc foarte curat si exact (doar 6 erori nefortate, la pachet cu 14 lovituri direct castigatoare, versus 21 / 29 la slovaca), Niculescu a avut mereu prim-planul. A avut si un procentaj exceptional pe primul, castigand 21 dintre cele 25 de puncte jucate cu prima serva.

Moni a inceput in forta meciul, cu doua break-uri si si-a putut sustine ritmul la adapostul serviciului care a ajutat-o ori de cate ori a avut nevoie. In setul secund, romanca s-a desprins din nou, conducand cu 4-1, dar Cepelova a incercat un comeback, recuperand break-ul. Si l-a pierdut insa la loc, intr-un game teribil de disputat la 4-3; acolo s-a frant meciul, iar Niculescu a putut apoi inchide la prima sansa de meci aparuta.

Monica Niculescu

„Ce sa zic, fata a avut ghinion ca a picat cu mine. Daca avea meci cu cineva care loveste la sold era altceva, dar eu joc diferit. Am servit bine si asta a a fost cheia. Sunt fericita ca am intrat bine in meci si ca am servit bine”, a spus Monica Niculescu. Monica i-a dat credit Cepelovei, spunand ca slovaca e o jucatoare care-si gaseste foarte bine unghiurile si reamintindu-ne ca Cepelova a fost afectata de o pneumonie la inceputul anului.”Ma enerveaza cand aud ca e locul 106 si alte lucruri de genul acesta. A batut-o pe Serena anul trecut, sunt sigura ca o sa mai auzim de ea. Nu e usor sa bati numarul trei mondial, sa scoti acel meci pe un teren mare, nu e usor”, a spus Monica.
Romanca o va intalni in turul urmator sambata pe Kristina Pliskova, prima intalnire directa cu fosta campioana de juniori de la Wimbledon. E o oportunitate excelenta pentru Niculescu sa reuseasca o noua optime de finala la un Grand Slam, dupa cea reusita la US Open in 2011. Meciul se transmite de la ora 13:30 la DIGI Sport 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*