Avem un roman in finala la Wimbledon

Avem un roman in finala la Wimbledon

Turneul de la Wimbledon si-a consumat, ieri, in proba de dublu, faza sferturilor de finala. In urma acesteia, Florin Mergea si Horia Tecau se vor intalni in semifinale, astfel ca avem un roman in finala la Wimbledon.

Tecau si Rojer, favoriti numarul 4, au avut mari emotii in saisprezecimile de finala, cand au revenit de la 0-2 la seturi in fata austriecilor Begemann si Knowle, reusind sa castige in decisiv cu 15-13. Apoi insa cei doi nu au mai avut nicio emotie, in optimi si in sferturi trecand in minimum de seturi. In optimi victime au fost australienii Hewitt si Kokkinakis, de care au trecut cu 7-6; 6-3; 7-6, in sferturi impunandu-se in fata lui Matkowski si Zimonjic, capi de serie numarul 7, cu 6-4; 6-3; 7-6.

Avem un roman in finala la Wimbledon

Avem un roman in finala la Wimbledon

Florin Mergea si Rohan Bopanna, capi de serie numarul 9, au pierdut doar doua seturi pana acum la Wimbledon. Primul s-a inregistrat in optimi, contra lui Kubot si Mirnyi, toate cele 4 seturi incheindu-se dupa tie-break, celalalt fiind in sferturi. Aici i-au intalnit pe favoritii principali ai competitiei, fratii Bryan. Americanii au castigat primul set cu 7-5, realizand breakul in debutul setului secund. De acolo jocul nu a mai aratat la fel de bine pentru cei doi frati, Florin si Rohan castigand urmatoarele seturi cu 6-4; 7-6;  7-6. Florin Mergea ii mai invinsese de doua ori pe fratii Bryan in acest an, de fiecare data facand pereche cu britanicul Inglot.

Perechile Rojer/Tecau si Mergea/Bopanna s-au intalnit si la Roland Garros, in turul secund, Tecau avand castig de cauza, impunandu-se cu 6-3; 6-7; 6-3. Cu doua saptamani inainte, cei 4 s-au intalnit si la Roma, Tecau si Rojer castigand tot in 3 seturi. Tecau si Mergea s-au duelat de 4 ori in 2015, de fiecare data Horia avand castig de cauza. In cealalta semifinala de la Wimbledon se vor intalni Jamie Murray/Peers, favoriti numarul 13, si Erlich/Petzschner, care nu sunt capi de serie, dar care s-au impus in sferturi, in 4 seturi, in fata favoritilor numarul 2, Dodig si Melo. Perechea Jamie Murray/Peers a trecut runda precedenta de capii de serie numarul 8, Peya si Soares.

Avem un roman in finala la Wimbledon, insa s-ar putea sa nu fie singurul sau sa nu fie singura finala cu reprezentant roman de care vom avea parte. Asta fiindca Horia Tecau, dar si Raluca Olaru s-au calificat in optimile de finala la dublu mixt. Olaru il are ca partener pe neo-zeelandezul Michael Venus, iar Horia pe slovena Srebotnik. Olaru il va intalni astazi pe Mike Bryan, care, impreuna cu Mattek-Sands, sunt capi de serie numarul 1, in vreme ce Tecau, cap de serie numarul 6, va juca impotriva perechei Klaasen/Kops-Jones, favorita numarul 10. Olaru si Tecau se pot intalni in semifinale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*