Serena Williams trece intr-un joc spectaculos de Victoria Azarenka

Serena Williams trece intr-un joc spectaculos de Victoria Azarenka

Serena Williams a invins-o intr-un joc spectaculos de Victoria Azarenka la Wimbledon.
Meciul de ieri dintre ele a fost comparat pe Twitter cu acele filme pe care le stii pe de rost, dar pe care le vezi de fiecare data pana la sfarsit pentru ca sunt prea bine jucate si regizate.

Totul a inceput ca la meciul recent de la Roland Garros, cu Azarenka servind excelent pe primul, lovind adanc si venind eficient la fileu cand i se ofereau mingi mai scurte. Serena a fost lenta, surprinsa de cum sareau mingile, mereu cu un pas in urma. Primul set se incheia cu 6-3 pentru Victoria Azarenka.
Inceputul setului doi, pana la scorul de 3-2 (cand Serena a facut break) este o demonstratie despre ce poate sa faca Williams cu o racheta de tenis, atunci cand este impinsa si nu i se mai da nicio alta alternativa decat aceea de a juca genial. Ce unghiuri a gasit, ce lovituri, in conditiile in care Azarenka continua sa joace la acelasi nivel ridicat din setul unu. Serena a intors meciul nu cu forta, ci cu maiestria. A gasit cateva solutii absolut fermecatoare (da, un cuvant care nu este foarte des pus in relatie cu Serena Williams) la intrebarile cu care Vika o tot pistonase tot meciul: lovituri foarte grele, din pozitii grele. Serena e buna pentru ca e capabila sa puna mingea oriunde vrea ea in teren, de oriunde si a facut-o contra unei adversare care numai comoda nu e.

Serena wil

Partea extraordinara atunci cand jucatorii intra „in zona” este ca intra cu tot jocul, toate aspectele sunt elevate la cea mai buna versiune a lor. Odata ce Serena a intrat in sfarsit in transa din spatele terenului, a intrat si serviciul in acea zona intangibila in care nu mai e decat ea. „You are only as good as your second serve”, una din axiomele tenisului, parca nu e niciodata mai adevarata ca intr-un meci Azarenka-Williams. Pe masura ce meciul inainta, jocul Serenei a devenit din ce in ce mai minimalist si mai letal, pana cand a ajuns, in ultimele game-uri din decisiv, sa castige doar cu serviciul. Impotriva uneia dintre cele mai bune (daca nu cea mai buna) jucatoare de retur din circuit.

Azarenka

In tot acest timp, emotiile erau exprimate in valuri de ambele parti ale terenului. Schimburile erau intense, dar si pauzele dintre ele erau superincarcate emotional. Meciul era atat de disputat, incat spectatorii din primele randuri prinsi de camera aveau pe fata o expresie extatica de „Nu-mi vine sa cred ca am norocul sa vad asta live!”
Victoria Azarenka poate nu va reusi sa o bata niciodata pe Serena Williams intr-un meci mare. E o posibilitate reala. Jocul ei are parti vulnerabile si se poate sa nu-si intareasca niciodata acel serviciu doi suficient pentru a fi la adapost de retururile asasine. Ultimele doua game-uri pe serviciul Serenei au fost de-a dreptul demoralizante: as dupa as dupa nereturnabil. Cu toate astea, Azarenka nu si-a pus nicio secunda capul in pamant. S-a asezat la retur cu pumnul strans, dupa isi spusese apasat in barba cateva „come on”-uri. Sa continui sa crezi in mod autentic, in ciuda evidentei, in ciuda realitatii? Asta e nebunesc si maret in acelasi timp. Si absolut necesar daca vrei sa ramai in istoria acestui sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*