Tecau castiga turneul de la Wimbledon

Tecau castiga turneul de la Wimbledon

Ieri s-a disputat finala de dublu masculin a turneului de la Wimbledon, Horia Tecau, alaturi de partenerul sau, Jean-Julian Rojer castigand asupra perechii Jamie Murray/Peers.

Inca dupa disputarea meciurilor din sferturile de finala stiam ca vom avea un roman in finala. Asta fiindca Tecau si Rojer se intalneau cu Mergea si Bopanna in semifinale, perechea romano-olandeza impunandu-se dupa un meci destul de dramatic, incheiat cu 13-11 in decisiv.

Tecau castiga turneul de la Wimbledon dupa o victorie in minimum de seturi asupra cuplului britanico-australian, care nu a pornit ca si cap de serie. La final tabela arata scorul de 7-6; 6-4; 6-4, partida durand mai putin de doua ore. Tecau si Rojer nu si-au pierdut nici macar o data serviciul in aceasta partida, servind 5 asi, reusind sa nu comita nicio dubla greseala.

Tecau castiga turneul de la Wimbledon

Tecau castiga turneul de la Wimbledon

Dupa finala, Tecau a declarat ca este foarte fericit, dar si ca Jamie Murray si Peers le-au pus reale probleme la inceputul meciului. Dupa primul set insa, soarta meciului s-a inclinat in favoarea perechii romano-olandeze. Romanul a castigat cel mai mare premiu din cariera sa: nu mai putin de 250 000 euro. 

Astfel, Tecau castiga turneul de la Wimbledon la seniori din a patra incercare. Acesta a mai avut 3 oportunitati de a face asta, de fiecare data pierzand finala alaturi de Robert Lindstedt, in 2010, 2011 si 2012. Astfel, Tecau a evitat contraperformanta de a pierde finala de 4 ori la Wimbledon. Aceasta „onoare” ii revine lui Sam Smith. Totodata, Horia Tecau devine primul roman care castiga un turneu de Wimbledon dupa 32 ani. Atunci Ilie Nastase castiga la dublu, alaturi de americanul Jimmy Connors, in fata perechii australiene John Cooper/Neale Fraser. Dupa aceasta performanta, cuplul Rojer/Tecau se afla pe primul loc in clasamentul general de dublu.

Apropo de Neale Fraser, fratii Fraser erau ultimii care atingeau faza semifinalelor la acelasi turneu Wimbledon, unul la simplu, celalalt la dublu. Se intampla in 1962. Acum Andy Murray a fost invins in semifinale de Federer, in vreme ce Jamie Murray a pierdut in finala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*