Romania se afla in dificultate dupa doua zile la Cupa Davis

Romania se afla in dificultate dupa doua zile la Cupa Davis

Dupa prima zi a duelului cu Slovacia, din grupa I, zona Europa/Africa, echipa de Cupa Davis avea 1-1, conform planului. Doar ca intamplarea de astazi nu avea sa fie anticipata de niciun roman.

In meciul de deschidere, Marius Copil a trecut de Norbert Gombos in 4 seturi, scor 7-6; 6-7; 6-4; 7-6, diferenta dintre cei doi in clasament fiind de 54 pozitii in favoarea slovacului. Copil a avut o serva incredibila, servind aproape 30 asi. Apoi, Adrian Ungur a inceput promitator meciul cu Martin Klizan, numarul 38 ATP, dupa 8 gameuri scorul fiind egal. Apoi insa, Klizan a reusit breakul, castigand primul set cu 6-4. Romanul a cedat in urmatoarele doua seturi, pierzandu-le cu 2-6, 0-6.

Cupa Davis Romania

Cupa Davis Romania

Astazi nu aveam nicio emotie asupra meciului de dublu, Florin Mergea si Horia Tecau, ambii in top 10, jucand contra lui Andrej Martin si Igor Zelenay, aflati pe 289, respectiv 100. Socoteala de acasa nu s-a potrivit insa deloc cu cea din targ, aici fiind vorba, probabil, si de oboseala cauzata de turneul de la Wimbledon, turneu pe care Tecau l-a castigat, in vreme ce Mergea s-a oprit in semifinale, invins fiind de Horia. Perechea romana a pierdut in minimum de seturi, scor 5-7; 3-6; 3-6.

Astfel, Romania se afla in dificultate dupa doua zile la Cupa Davis, trebuind sa castige maine ambele meciuri pentru a se califica la barajul pentru Grupa Mondiala. Foarte probabil insa, intalnirea va fi transata inca din primul meci al zilei, cand Marius Copil il va intalni pe Martin Klizan. In ultima partida Adi Ungur il va intalni pe Gombos, una care, oricum, era foarte dificila pentru roman.

Insa chiar daca Romania se afla in dificultate dupa doua zile la Cupa Davis, sa speram ca ambii, in special Marius Copil, se vor autodepasi si vor reusi sa intoarca soarta intalnirii. Copil are doua intalniri cu Klizan, reusind sa castige una. Este vorba despre challengerul de la Geneva din 2013, cand jucatorul nostru invingea cu 6-3; 6-1. Cealalta intalnire directa se consuma in 2009, in turneul futures din Italia, slovacul impunandu-se in 3 seturi. Ungur si Gombos s-au intalnit in 2011  si 2012, Adi castigand de fiecare data. Am putea spune, asadar, ca intalnirile directe sunt de partea noastra in ambele dueluri, lucru ce ar trebui sa ne ofere un plus de moral.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*