Andreea Mitu a abandonat in Austria

Andreea Mitu a abandonat in Austria

Andreea Mitu reprezenta cea mai mare speranta a romanilor la un rezultat mare saptamana aceasta. Efortul ajungerii in finala de dublu de la Bucuresti saptamana trecuta si-a facut insa simtita prezenta. Astfel, Andreea Mitu a abandonat in Austria, in optimile turneului de la Bad Gastein.

In prima runda a turneului de pe zgura, Mitu a avut multe emotii, trecand de austriaca Barbara Haas, locul 307 WTA, scor 6-1; 6-7; 7-6. Ambele tie-breakuri au fost castigate la 5. In optimi, Andreea a intalnit-o pe castigatoarea turneului de saptamana trecuta de la Bucuresti, slovaca Karolina Schmiedlova. Romanca a pierdut primul set cu 1-6, dupa care a abandonat, acuzand probleme medicale.

Andreea Mitu a abandonat in Austria

Andreea Mitu a abandonat in Austria

Aflata pe 72 inaintea turneului de la Bad Gastein, Mitu a coborat doua pozitii dupa competitia austriaca. Faptul ca Andreea Mitu a abandonat in Austria nu este insa singura veste proasta primita in aceasta saptamana de la reprezentantii nostri. In acelasi turneu, Ana Bogdan, venita din calificari, aflata pe locul 199, a pierdut in prima runda in fata altei jucatoare venita din calificari, ucraineanca Maryna Zanevska, pozitionata pe 133. In partida care a durat o ora si 34 minute, ucraineanca s-a impus in minimum de seturi, scor 6-4; 6-2. In calificari, Bogdan trecuse in prima runda de favorita numarul 3, aceasta abandonand dupa ce primul set a fost castigat de romanca, in a doua runda impunandu-se in minimum de seturi in fata capului de serie numarul 10.

La turneul de dublu de la Istanbul, Diana Buzean, impreuna cu Skamlova, a pierdut in prima runda cu un dublu 2-6 in fata perechii Bondarenko/Hrdinova, partida durand 51 minute.

In proba de dublu masculin de la Bastad, Suedia, am avut un nume nou in circuitul ATP. Se numeste Costin Paval, acesta, impreuna cu australianul Cerretani, fiind invins de favoritii numarul 3, Monroe si Sittak, cu 7-10 in Super Tie-break.

Asadar, dupa cum ati observat, doar Andreea Mitu a reusit sa treaca de prima runda dintre reprezentantii romani. Este drept, nu am avut nici prea multi romani si romance in aceasta saptamana. Tot zilele trecute a venit anuntul oficial care spune ca la US Open vom avea 5 romance pe tabloul de simplu. Speram ca macar inca una sa treaca si de calificari, iar, de aceasta data, sa avem mai mult de o romanca in cea de-a doua saptamana a unui turneu de Grand Slam.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*