Prima victorie pentru Patricia Tig in circuitul WTA

Prima victorie pentru Patricia Tig in circuitul WTA

O noua romanca are potential de a intra in top 100 pana la sfarsitul anului 2015. Este vorba despre Patricia Tig, venita din calificari, acolo unde a inregistrat prima sa victorie din turneul WTA la simplu.

Adversara din cel de-al doilea tur al calificarilor s-a numit georgianca Oksana Kalashnikova, numarul 601 mondial. Tig, aflata pe pozitia 154 WTA, a trecut in minimum de seturi de georgianca, scor 6-1; 6-3. Apoi a sosit prima victorie pentru Patricia Tig in circuitul WTA la simplu, pe tabloul principal. Sigur, romanca a trecut si la Bucuresti de prima runda, beneficiind insa de abandonul spanioloaicei Soler-Espinosa. Acum a invins-o pe ucrainianca Ianchuk, numarul 297 WTA, tot in minimum de seturi, scor 6-4; 6-2. Tig mai are de lucrat la serviciu, aceasta pierzand de 4 ori pe propriul serviciu: de doua ori in primul set si de alte doua in cel de-al doilea. Asta va veni insa cu timpul, sa speram.

Prima victorie pentru Patricia Tig in circuitul WTA

Prima victorie pentru Patricia Tig in circuitul WTA

In cea de-a doua runda, Tig o va intalni pe Olga Savchuk, o alta ucraineanca, venita si ea din calificari, aflata pe locul 283 WTA. In primul tur insa, Savchuk a trecut de favorita numarul 4, Kurumi Nara, in minimum de seturi, scor 6-3; 6-2. Mai mult, asiatica nu a reusit sa ii ia niciun break lui Savchuk. Daca va trece de ucrainianca, Patricia va juca in sferturi impotriva croatei Donna Vekic, numarul 140 WTA.

Insa, deocamdata, sa ne concentram pe prima victorie pentru Patricia Tig in circuitul WTA si sa lasam meciurile viitoare. Intr-un clasament live, Tig a urcat pe 146 doar prin aceasta victorie. Sigur, ea poate fi depasita in functie de ce fac jucatoarele din urma sa. Daca ar castiga turneul, ceea ce nu credem ca e cazul, Tig ar fi deja in preajma top 100. Intr-un interviu realizat cu ocazia turneului de la Bucuresti, Tig spera ca victoriile vor veni pentru ea in a doua parte a sezonului, odata cu turneele pe hard, suprafata favorita a romancei. Ei bine, iata ca aceasta prima victorie pentru Patricia Tig in circuitul WTA a venit pe zgura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*