Simona Halep revine pe locul 2 WTA

Simona Halep revine pe locul 2 WTA

Azi-dimineata am asistat la cea mai concludenta victoriei a Simonei Halep din aceasta vara, trecand cu 6-1; 6-2 de sarboaica Jelena Jankovic. De la turneul de pe zgura de la Roma romanca nu mai reusise o victorie atat de clara.

Odata cu aceasta performanta, Simona Halep revine pe locul 2 WTA, loc pe care s-a mai aflat pe 11 august 2014. Se pare ca aceasta perioada a anului ii aduce noroc Simonei. In finala, romanca o va intalni pe Serena Williams, numarul 1 mondial, misiunea Simonei fiind una aproape imposibila. In acest moment, Halep se afla la aproximativ 500 puncte de Sharapova in clasament. Asta datorita faptului ca Simona s-a calificat in ultimul act atat in aceasta saptamana, cat si in cea precedenta, in turneul de la Toronto. De fiecare data Halep a pornit favorita numarul 2, datorita abandonului de ultim moment al Mariei Sharapova.

Simona Halep revine pe locul 2 WTA

Simona Halep revine pe locul 2 WTA

Simona Halep revine pe locul 2 WTA, luptand in aceasta seara cu Serena Williams, pentru a castiga cel de-al patrulea trofeu in acest an. Daca va reusi, Simona isi va asigura calificarea la Turneul Campioanelor, acolo unde vor participa primele 8 jucatoare ale lumii. Apropo de Turneul Campioanelor, acolo s-a inregistrat singura victorie a romancei asupra Serenei Williams. Este adevarat, americanca acuza si o accidentare atunci. Halep a fost destul de multumita de jocul ei din semifinale, declarand ca se va bucura de tenis in finala, nedorind neaparat sa o castiga.

Dupa aceste doua finale in doar doua saptamani, Halep a luat o decizie inteleapta: aceea de a se retrage de la turneul de saptamana viitoare de la New Haven. Asta pentru a se odihni inaintea turneului de Grand Slam de la US Open. Este cunoscut faptul ca Simona se accidenteaza des, iar, odata cu aceasta retragere de la New Haven, speram sa nu mai vedem probleme de acest gen pentru romanca la Openul American. La New Haven, Simona ar fi plecat favorita numarul 1, urmata de Kvitova si Wozniacki. Anul trecut Halep a plecat tot favorita principala, oprindu-se insa in optimi, astfel ca nu va pierde foarte multe puncte. Turneul de Grand Slam de la US Open va incepe pe 31 august, incheindu-se pe 13 septembrie. Asadar, este sigur ca Halep va porni ca favorita numarul 2 la Openul American.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*