Sud-africanul Kevin Anderson l-a eliminat pe Murray la US Open

Sud-africanul Kevin Anderson l-a eliminat pe Murray la US Open

Kevin Anderson e revelatia US Open 2015. Anderson l-a eliminat pe Murray dupa un meci grozav.
Sferturile de finala in turneul masculin sunt Djokovic – F. Lopez, Tsonga – Cilic, Wawrinka – Anderson si Gasquet – Federer.
Revenind la Anderson. Sud-africanul a fost, adesea, tinta ironiilor in aria tenisului pentru cele cateva meciuri pe care le-a cedat din situatii favorabile doar pentru ca n-a putut gestiona bine emotiile. Dar in ultima perioada, Kevin a facut progrese considerabile; a fost foarte aproape la Wimbledon, cand l-a impins aproape de marginea prapastiei pe Novak Djokovic, iar acum a dus treaba la capat contra unui alt jucator de elita, eliminandu-l pe Andy Murray. E prima victorie contra Top 10 la un Slam pentru Kevin si va fi ramane una de neuitat: la 4 ore si 18 minute, meciul parea gata la un moment dat sa ameninte recordul celui mai lung meci din istoria US Open (Edberg – Chang in semifinalele din 1992, la 5 ore si 26 de minute). Meciul n-a fost interesant doar prin durata. Tensiunea si calitatea loviturilor au completat farmecul jocului. Murray s-a pus singur intr-o situatie complicata cu un start mai degraba retinut. A avut primul sanse de desprindere in setul inaugural, iar in tiebreak a ratat sansa desprinderii la 2-1, cand a avut doua servicii.

Anderson b

Break-ul cedat in startul setului secund l-a costat amarnic, iar revenirea se profila a fi mult mai dificila decat cea din meciul cu Mannarino. Asta pentru ca Anderson i-a facut viata un calvar lui Andy. Afara de un mic pas inapoi in finalul setului secund (dar si aceea fara efect real, avea confortul unui avans de doua break-uri, a pierdut doar unul dintre ele si a survolat bine mingea de break la 5-3), sud-africanul n-a coborat deloc nivelul, unul exceptional. A lovit fantastic de bine forehandul, in special in lung de linie, a servit bine cand a avut neaparata nevoie si a venit la fileu eficace. Anderson a facut insa si alte lucruri care ies din aria de specialitate a unui big server, lucrand fin la mingi care aveau nevoie de maini abile. A si returnat grozav de cateva ori, s-a deplasat excelent si a stat deseori mai bine decat scotian in raliurile din punctele mari. A incheiat meciul cu 81 de lovituri direct castigatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*