Simona Halep joaca in semifinala cu Pennetta la US Open

Simona Halep joaca in semifinala cu Pennetta la US Open

Simona Halep a facut un meci exceptional. Simona a castigat in fata fostei lidere mondiale Azarenka. Simona Halep este in prima semifinala din cariera la US Open. Jocul Simona Halep – Pennetta se joaca vineri. Eurosport va transmite aceasta semifinala de la ora 18.
Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat in semifinalele US Open, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA si cap de serie numarul 20, in sferturile de finala ale turneului.Calificarea jucatoarei de tenis Simona Halep in semifinalele US Open, dupa victoria obtinuta in fata Victoriei Azarenka, miercuri noapte, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, a starnit un val de reactii pozitive din partea unor nume importante din lumea sportului, intre care Nadia Comaneci, Virginia Ruzici, Mats Wilander sau Nick Bollettieri. Fosta gimnasta Nadia Comaneci a sustinut-o din tribune pe Simona Halep la meciul cu Victoria Azarenka, subliniind ca ii place atunci cand jucatoarea lupta pana la sfarsit si anuntand ca va fi prezenta si la partida din semifinale cu Flavia Pennetta. Halep a invins, astfel, o adevarata campioana, pe Victoria Azarenka, fosta numarul 1 mondial, cu 17 titluri in palmares, dintre care doua de Grand Slam, dupa un meci in care romanca a etalat un tenis inteligent, foarte bine articulat tactic.
Azarenka a fost agresiva de la inceput, si-a asumat responsabilitatea de a conduce meciul, ca o mare jucatoare. Mingile ei au avut forta si profunzime, dar mai putina precizie. Sportiva din Belarus a dat dovada de un pic de precipitare in evolutie, a atacat fileul nepregatita uneori, a folosit lovituri nepotrivite, insa si-a corectat din mers erorile, dovedind ca locul ei este pe pozitiile inalte ale ierarhiei mondiale, unde a fost in urma cu doi ani.
Partida a fost intrerupta 70 de minute, din cauza ploii. La reluare jocul a fost dramatic, cu ghemuri si schimburi de mingi lungi. Pentru Halep intreruperea a insemnat o metamorfoza a evoluţiei ei. Ea a trecut imediat din defensiva in ofensiva, a lovit cu sete marginile terenului si a trecut la conducerea ostilitatilor. Ea a egalat la 2 la prima minge, a cedat urmatorul ghem, apoi a „sprintat” spre castigarea meciului, reusind un break la 3-3. Serviciul a ajutat-o din nou mult, a intors un 0-30 si ridicat scorul la 5-3. Azarenka nu a mai putut decat sa faca 4-5, inainte ca Halep sa-si treaca in palmares prima semifinala la US Open, dupa 6-4 in decisiv, set care a durat 70 de minute.

Simona Halep in semifinala la US Open b

„Am reusit sa ajung la acest meci care a foarte frumos si foarte greu in acelasi timp, ea a dominat primul set absolut, si imi place tot timpul cand lupta pana la sfarsit si revine si isi arata dominarea. Voi fi prezenta si la semifinale, stau de pe o zi pe alta”, a declarat Nadia Comaneci.
In momentul in care i s-a transmis ca-i poarta noroc Simonei, Nadia a raspuns: „Ea a fost cea care si-a purtat noroc, ea a jucat efectiv. Este foarte talentata si foarte ambitioasa”.
Singura castigatoare din Romania a unui Grand Slam, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, a declarat ca aceasta a avut o revenirea extraordinara dupa intreruperea cauzata de ploaie la meciul cu Azarenka, subliniind ca jucatoarea si-a regasit luciditatea si dorinta de a castiga.
„Simona a avut o revenire extraordinara dupa intreruperea cu ploaia, si-a dat in sfarsit drumul la picioare, la brat, la minte, si-a regasit luciditatea si dorinta absoluta de a castiga.Toata echipa a facut maximum pentru ca ea sa fie astazi intr-o stare mentala perfecta”, a declarat Ruzici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*