Cel mai bun sezon din cariera lui Novak Djokovic

Cel mai bun sezon din cariera lui Novak Djokovic

Liderul mondial Novak Djokovic are aproape dublul punctelor lui Andy Murray, cel de-al doilea in clasament, diferenta fiind facuta, in mare parte, in acest an. Sarbul a obtinut 9 titluri in acest sezon, incluzandu-l si pe cel castigat ieri, la Shanghai.

Astfel, acesta este cel mai bun sezon din cariera lui Novak Djokovic, dupa cum chiar el a declarat-o. Asta chiar daca 2011 a fost anul in care Djokovic a castigat cele mai multe titluri: 10 la numar. Anul acesta insa adversarii parca au fost putin mai puternici decat in ultimii si aici ne referim in mod special la elvetianul Roger Federer. In acest an sarbul a castigat 73 din 78 meciuri, trecandu-si in palmares turneele de Grand Slam de la Australian Open, Wimbledon si US Open, dar si turneele Masters de la Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Roma si Shanghai, cat si pe cel de la Beijing. In 2011 sarbul castiga 70 din 76 meciuri, acesta fiind inca un argument pentru faptul ca asistam la cel mai bun sezon din cariera lui Novak Djokovic.

Cel mai bun sezon din cariera lui Novak Djokovic

Cel mai bun sezon din cariera lui Novak Djokovic

Astfel, Novak Djokovic a devenit primul jucator de tenis profesionist care a depasit 16 millioane dolari venituri din tenis intr-un singur sezon. Precedentul record de acest gen ii apartinea lui Rafael Nadal, care in 2013 strangea 14.5 milioane dolari. Sa spunem ca Djokovic este neinvins in ultimele 17 partide, castigand 22 seturi consecutive.

In cariera sa de simplu la profesionisti, sarbul a castigat 677 partide, pierzand 145. Titlul de la Shanghai a fost cel cu numarul 57 din cariera. La dublu a jucat 95 partide, castigand doar 41. Djokovic, in varsta de 28 ani, a mai afirmat ca nu vrea sa se opreasca aici si ca doreste sa castige cat mai multe turnee si poate sa stabileasca si mai multe recorduri pana cand „va agata racheta in cui”. Cu 10 turnee de Grand Slam in palmares, Djokovic este increzator ca va egala si chiar depasi recordul lui Roger Federer de 17 titluri de Mare Slam. Cat despre castigurile totale din turneele de tenis, Djokovic mai are 6 milioane dolari pana sa-l ajunga pe elvetian, care a acumulat 94.7 milioane $.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*