Mari emotii pentru Florin Mergea

Mari emotii pentru Florin Mergea

Maine va avea loc finala turneului de la Paris, unde, din pacate, nu vom avea niciun roman, atat Horia Tecau, cat si Florin Mergea fiind eliminati in sferturi.

Cu toate astea, avem mari emotii pentru Florin Mergea. Daca Horia Tecau si Jean-Julien Rojer se afla pe pozitia secunda in clasamentul de dublu, fiind calificati pentru Turneul Campionilor de la Londra, care va incepe la sfarsitul saptamanii viitoare, soarta lui Mergea si Bopanna se va decide maine. Cei doi se afla pe locul 8 in clasament, insa pot fi depasiti de perechea Jack Sock/Vasek Pospisil, aflata pe locul 10. Acestia au ajuns in ultimul act al turneului de la Paris, adversarii stabilindu-se diseara dintre perechile Berdych/Stepanek si Dodig/Melo. Sigur, Dodig si Melo ar fi perechea ideala care sa ii infrunte in finala pe Sock si Pospisil, aceasta aflandu-se pe locul 4 in clasament.

Mari emotii pentru Florin Mergea

Mari emotii pentru Florin Mergea

Perechea formata din Berdych si Stepanek a invins in sferturi dublul Rojer/Tecau in minimum de seturi, in vreme ce Dodig si Melo au ajuns aici trecand de Bopanna si Mergea, cu 12-10 in Super tie-break. Pospisil si Sock au avut nevoie de acest Super tie-break doar in prima runda, cand au trecut de francezii Mathieu si Paire, detinatori de wild-card. In optimi cei doi au trecut de perechea formata din Matkowski si Zimonjic cu un dublu 7-6, pentru ca in sferturi sa se impuna in fata liderilor mondiali, Bob Bryan si Mike Bryan, cu scorul de 7-6; 6-3. In fine, in semifinale, adversari au fost Inglot si Lindstedt, pe care i-au invins cu 7-6; 6-1.  Atat Pospisil, cat si Sock, au servicii foarte bune. Totusi, acestia si l-au pierdut de 4 ori pe parcursul competitiei.  Ca o comparatie, Berdych si Stepanek l-au pierdut pana acum de 3 ori in 3 meciuri, in vreme ce Dodig si Melo au facut asta de 5 ori in doua partide.

Cu oricine vor juca in finala Pospisil si Sock, avem mari emotii pentru Florin Mergea. Ar fi pentru prima oara in istoria Turneului Campionilor cand am avea doi reprezentanti ai Romaniei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*