Am aflat toti jucatorii de tenis calificati la Turneul Campionilor

Am aflat toti jucatorii de tenis calificati la Turneul Campionilor

Abia astazi, odata cu finala de dublu de la Paris, am aflat toti jucatorii de tenis calificati la Turneul Campionilor. Batalia pentru ultimul loc se dadea intre Florin Mergea si Bopanna, respectiv Pospisil si Sock.

Pentru ca Mergea sa se califice la turneul ce va debuta la sfarsitul saptamanii viitoare, trebuia ca Pospisil si Sock sa nu se impuna in finala cu Dodig si Melo. Am avut mari emotii pe parcursul partidei, dar, din fericire nu au facut-o. Astfel, Florin Mergea i se alatura lui Horia Tecau, calificat de mult timp, la Turneul Campionilor. In afara perechilor Mergea/Bopanna si Tecau, Rojer, in competitia de dublu s-au mai calificat fratii Bryan, Mike si Bob, Dodig/Melo, Jamie Murray/Peers, Bolleli/Fognini, Herbert/Mahut si Matkowski/Zimonjic.

Am aflat toti jucatorii de tenis calificati la Turneul Campionilor

Am aflat toti jucatorii de tenis calificati la Turneul Campionilor

Astfel, este prima oara cand la Turneul Campionilor avem doi romani. Daca Mergea si Bopanna se afla pe locul 8 in clasament, Tecau si Rojer se afla pe pozitia secunda, la doar 65 puncte in spatele fratilor Bryan. Asadar, exista posibilitatea ca perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer sa fie lider mondial la inceputul anului 2016. Dintre cele 8 perechi, 3 isi vor face debutul la Turneul Campionilor, printre ele aflandu-se si cea formata din Florin Mergea si Rohan Bopanna. Tecau a participat de doua ori pana acum in aceasta competitie: o data cu Robert Lindstedt, o data cu Jean-Julien Rojer, de fiecare data fiind eliminat in faza grupelor. Anul trecut, fratii Bryan au invins in finala perechea Dodig/Melo.

In schimb, nu am fost nevoiti sa asteptam atat de mult pana cand am aflat toti jucatorii de tenis calificati la Turneul Campionilor in proba de simplu. Acestia sunt Novak Djokovic, care tocmai a castigat Mastersul cu numarul 26 din cariera, Roger Federer, Andy Murray, Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Tomas Berdych, David Ferrer si Kei Nishikori. Niciunul dintre cei 8 jucatori nu debuteaza la Turneul Campionilor. Diferenta dintre liderul Djokovic si britanicul Andy Murray, aflat pe pozitia secunda, este extrem de mare, Djokovic avand garantata pozitia de lider general si in primele luni ale anului viitor. Campionul de anul trecut este Djokovic, care a beneficiat in finala de abandonul lui Federer.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*