Mergea si Tecau sunt in grupe diferite la Turneul Campionilor

Mergea si Tecau sunt in grupe diferite la Turneul Campionilor

Este pentru prima oara in istorie cand avem doi romani la masculin la Turneul Campionilor, tragerea la sorti pentru stabilirea grupelor avand loc ieri.

Dar sa incepem cu tabloul de simplu. Aici Roger Federer, in varsta de 34 ani, a obtinut 88 titluri in cariera. Lider in acest top este Jimmy Connors, cu 109 titluri. Daca Roger isi va pastra ritmul in urmatorii 2-3 ani, ar putea sa doboare un nou record. Insa sa  revenim la Turneul Campionilor si sa spunem ca Federer va avea o misiune dificila inca din faza grupelor, unde ii va avea ca adversari pe Djokovic, Berdych si Nishikori. Elvetianul va debuta duminica impotriva cehului Tomas Berdych. Meciul va fi ultimul al serii. In cealalta grupa ii avem pe Andy Murray, Stan Wawrinka, Rafael Nadal si David Ferrer. In prima zi Murray va juca impotrivva lui Ferrer, iar Nadal contra lui Stan Wawrinka.

Mergea si Tecau sunt in grupe diferite la Turneul Campionilor

Mergea si Tecau sunt in grupe diferite la Turneul Campionilor

Sa trecem acum la dublu, unde Mergea si Tecau sunt in grupe diferite la Turneul Campionilor. Sincer, nu stim daca acesta este un lucru avantajos sa nu, insa avem speranta ca ambii se vor califica in semifinale. Amintim ca Tecau, impreuna cu Rojer, ocupa pozitia a doua in clasament, in vreme ce Florin Mergea si Rohan Bopanna se afla pe locul 8. Chiar daca s-au calificat cu mult noroc la Turneul Campionilor, Bopanna, dar mai ales Mergea, au demonstrat ca pot concura de la egal la egal cu jucatorii din top 3. Asta s-a observat mai ales in victoriile lui Florin Mergea impotriva liderilor mondiali, fratii Bryan.

Duminica Jamie Murray si Peers vor deschide ziua contra perechii Bolelli/Fognini, in vremea ce Bopanna si Mergea vor avea un debut „de foc”, jucand impotriva fratilor Bryan. Tecau si Rojer vor deschide ziua de luni cu un meci impotriva perechii Matkowski/Zimonjic, cel de-al doilea meci din grupa disputandu-se intre Dodig/Melo si Herbert/Mahut. Pana la urma, faptul ca Mergea si Tecau sunt in grupe diferite la Turneul Campionilor reprezinta sanse mai mari ca ambele perechi sa se califice in semifinale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*