Ana Bogdan a castigat un turneu ITF

Ana Bogdan a castigat un turneu ITF

Desi calendarul WTA a ajuns la final in acest sezon, asta nu inseamna ca nu mai avem romani si romance implicate in turnee challenger sau ITF.

O astfel de jucatoare este Ana Bogdan, aflata pe locul 161 inaintea acestei saptamani. Romanca a castigat turneul ITF de la Bath, din Marea Britanie, in valoare totala de 25 000 dolari. Este adevarat, toate adversarele au fost mult mai slab clasate.

Chiar daca rivalele sale nu va spun poate nimic, le vom aminti, deoarece s-ar putea sa mai auzim de ele anii viitori. In prima runda, Ana Bogdan a trecut de norvegianca Melanie Stokke, scor 6-4; 6-2. Cu acelasi scor, insa in oglinda, a invins-o in runda a doua pe belgianca Minnen, venita din calificari. O partida la fel de facila a avut-o Ana Bogdan si in sferturi, cand a eliminat-o tot cu 6-2; 6-4 pe turcoaica Ozgen, cap de serie numarul 7. In semifinale romanca a beneficiat de abandonul italiencei Barbieri, abandon venit la scorul de 4-0 pentru Ana in primul set. Mai devreme jucatoarea din Romania a pierdut un set in finala contra favoritei numarul 2, croata Vrljic, scor 6-3; 4-6; 6-1.

Ana Bogdan a castigat un turneu ITF

Ana Bogdan a castigat un turneu ITF

Avand in vedere ca Ana Bogdan a castigat un turneu ITF, aceasta a urcat pana pe locul 146 in clasamentul WTA. Astfel, Ana este la cel de-al treilea turneu ITF castigat in 2015, dupa cele de la Mamaia si Sofia.  Daca acum avem 5 romance in top 100, dintre care 3 in primele 40, la sfarsitul sezonului viitor am putea avea mai multe. Ne referim aici la Ana Bogdan, care in acest moment ocupa cea mai buna pozitie din cariera, insa si la Patricia Tig, aflata pe 115.

Faptul ca Ana Bogdan a castigat un turneu ITF nu este singura performanta remarcabila din aceasta saptamana a reprezentantilor nostri. In turneul chllenger din Bratislava, Marius Copil, care nu a pornit cap de serie, a fost eliminat in semifinale. Numele cunoscute pe care romanul le-a eliminat au fost Jan-Lennard Struff si Edouard Roger-Vasselin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*