Mergea si Tecau sunt in semifinale la Turneul Campionilor

Mergea si Tecau sunt in semifinale la Turneul Campionilor

Au trecut doua dintre cele 3 etape din faza grupelor la Turneul Campionilor, deja stiindu-se cativa jucatori calificati in semifinale.

Printre acestia se afla Florin Mergea, dar si Horia Tecau. Cei doi, alaturi de partenerii lor, Rohan Bopanna, respectiv Jean-Julien Rojer, nu au pierdut niciun set pana acum. Florin Mergea si Rohan Bopanna au avut un test poate mai usor decat parea la prima vedere, intalnindu-i pe liderii mondiali din acel moment, fratii Bryan. Florin acumulase insa destula experienta impotriva celor doi, invingandu-i de 3 ori doar in acest an. Duminica a venit cea de-a patra victorie, Mergea si Bopanna castigand cu 6-4; 6-3. In celalalt meci din grupa, Jamie Murray si Peers se impuneau cu 11-9 in Super Tie-break in fata perechii Bolelli/Fognini. In a doua runda a grupelor, Mergea si Bopanna ii intalneau pe Murray si Peers, castigand cu 6-3; 7-6. In cealalta partida fratii Bryan nu le dadeau nicio sansa lui Bolelli si Fognini, invingandu-i cu 6-3; 6-2. In ultima etapa a grupelor, cei doi italieni ii vor intalni pe Bopanna si Mergea. Ar fi frumos ca perechea romano-indiana, favorita numarul 8, sa castige grupa fara set pierdut.

In cealalta grupa, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer, capi de serie numarul 2, au avut si ei un debut furtunos,  trecand in prima etapa de perechea Matkowski/Zimonjic cu 6-2; 6-4. In cealalta partida, Dodig si Melo, cei care i-au ajutat pe Mergea si Bopanna sa se califice la Turneul Campionilor, ii invingeau pe francezii Herbert si Mahut cu 10-7 in Super Tie-break. In al doilea meci, incheiat in urma cu putine momente, Tecau si Rojer ii invingeau pe Dodig si Melo cu 6-4; 7-6, jocul la fileu al lui Horia functionand perfect, mai ales pe serviciul lui Rojer.

Mergea si Tecau sunt in semifinale la Turneul Campionilor

Mergea si Tecau sunt in semifinale la Turneul Campionilor

Mergea si Tecau sunt in semifinale la Turneul Campionilor, sansele fiind foarte mari ca un roman sa castige aici. Amintim ca Florin Mergea este debutant la acest turneu, in vreme ce Tecau s-a oprit in grupe in fiecare dintre cele doua dati in care a participat aici. Daca vor castiga si ultimul meci din grupa, perechile Mergea/Bopanna si Rojer/Tecau se vor putea intalni in finala.

Faptul ca Mergea si Tecau sunt in semifinale la Turneul Campionilor nu este singura veste excelenta pe care o avem. In acest moment, Horia Tecau, impreuna cu Rohan Bopanna se afla pe primul loc in clasamentul de dublu. Cele doua perechi au mari sanse de a se intalni in semifinale. Atunci se va hotari cine va porni la anul lider mondial. Sigur, asta daca fratii Bryan nu vor pierde maine si vor rata calificarea in semifinale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*