Mergea si Tecau se intalnesc in finala Turneului Campionilor

Mergea si Tecau se intalnesc in finala Turneului Campionilor

Astazi este o zi istorica pentru tenisul masculin romanesc, de vreme ce Mergea si Tecau se intalnesc in finala Turneului Campionilor. Partida va avea loc la ora 17:35, transmisa fiind de Digisport 2.

Atat perecheea Mergea/Bopanna, cat si cea formata din Tecau si Jean-Julien Rojer si-au castigat grupa din care au facut parte. Daca perechea romano-indiana pierdea ultimul meci din grupe, Tecau si Rojer castigau toate cele trei partide. Mai mult decat atat, cei doi nu au pierdut niciun set. In schimb, toate cele 3 partide disputate de cuplul romano-olandez au durat peste o ora, doua dintre ele apropiindu-se chiar de o ora jumatate. Daca vorbim de proba de dublu si nu facem referire la turneele de Grand Slam, unde nu exista regula punctului decisiv, putem spune ca au fost meciuri destul de lungi. In schimb, un meci de doua seturi si cel pierdut in 3 seturi de perechea Mergea/Bopanna au durat putin peste o ora, celalalt durand o ora si 17 minute.

Mergea si Tecau se intalnesc in finala Turneului Campionilor

Mergea si Tecau se intalnesc in finala Turneului Campionilor

Prima semifinala de ieri era disputata intre perecchile Mergea/Bopanna si Dodig/Melo. Desi datorita cuplului croato-brazilian au ajuns Bopanna si Mergea in Turneul Campionilor, ieri nu a fost loc de amabilitati, perechea romano-indiana castigand in minimum de seturi, scor 6-4; 6-2, intr-o partida ce a durat exact o ora. Cealalta semifinala se disputa intre Tecau/Rojer si fratii Bryan, partida in urma careia avea sa se decida cine va incepe anul viitor de pe primul loc mondial. Sa spunem ca fratii Bryan s-au calificat in mod miraculos in semifinala, dupa ce adversarii lor din ultimul meci, Jamie Murray si Peers, au avut nu mai putin de 5 mingi de meci, dintre care 4 consecutive. In semifinale insa, cei doi frati nu au avut nicio sansa in fata castigatorilor de la Wimbledon, care s-au impus cu un dublu 6-4, dupa o partida ce a durat o ora si 8 minute.

Astfel, faptul ca Mergea si Tecau se intalnesc in finala Turneului Campionilor nu este singura veste excelenta. Dupa cum am precizat mai sus, perechea formata din Horia Tecau si Jean-Julien Rojer este lider mondial. Daca vor juca la fel ca la acest turneu, Mergea si Bopanna au sanse mari ca anul viitor sa termine in primele 3 perechi din lume. Aceasta este a patra intalnire dintre cele doua perechi. Tecau si Rojer s-au impus de fiecare data in maximum de seturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*