Marea Britanie castiga Cupa Davis 2015

Marea Britanie castiga Cupa Davis 2015

In urma cu putin timp, s-a stabilit castigatoarea editiei cu numarul 104 a Cupei Davis. Finaliste au fost doua echipe care nu au mai ajuns in aceasta faza de foarte mult timp. Este vorba despre Marea Britanie si Belgia.

Daca britanicii disputau ultima finala in 1978, singura finala a belgienilor din istorie a fost in 1904, ultim act pierdut. Nici astazi belgienii nu au reusit sa intre in posesia Salatierei de Argint, Marea Britanie adjudecandu-si trofeul dupa ce a castigat cu 3-1. Echipa formata din fratii Murray, Andy si Jamie, precum si din Kyle Edmund au trecut de o Belgie pentru care au jucat Goffin, Bemelmans si Darcis.

In prima zi Kyle Edmund era foarte aproape de a produce o surpriza majora, invingandu-l pe David Goffin, jucator de top 20. Britanicul a castigat primele doua seturi cu 6-3; 6-1, pentru ca apoi belgianul sa renasca, adjudecandu-si-le pe urmatoarrele 3 cu 6-2; 6-1; 6-0. Apoi a venit randul lui Andy Murray sa-si faca datoria si sa egaleze pentru Marea Britanie. Acesta l-a avut ca adversar pe Ruben Bemelmans, impunandu-se in minimum de seturi, scor 6-3; 6-2; 7-5. In a doua zi fratii Murray pareau sa nu aiba nicio problema cu perechea Darcis/Goffin, judecand dupa locurile din clasamentul de dublu ai celor 4, dar si dupa valoarea individuala. Britanicii au castigat primul set cu 6-4, belgienii tinandu-se insa tare, impunandu-se in cel de-al doilea cu acelasi scor. Andy si Jamie nu avut mai apoi nicio problema, castigandu-le pe urmatoarele cu 6-3; 6-2.

Marea Britanie castiga Cupa Davis 2015

Marea Britanie castiga Cupa Davis 2015

Marea Britanie castiga Cupa Davis dupa prima partida de azi, in care Andy Murray a trecut de David Goffin. Numarul 2 mondial nu a avut nicio emotie, castigand si acum in minimum de seturi, scor 6-3; 7-5; 6-3. Ultima partida trebuia sa se dispute intre Edmund si Bemelmans, partida care insa nu va mai avea loc. In orice caz, este o performanta fantastica pentru Belgia aceea de a ajunge in ultimul act al Cupei Davis, avand in vedere lotul mai degraba modest al componentilor lotului. Britanicii nu reprezinta neaparat o surpriza, tinand cont ca i-au avut pe fratii Murray. Cat despre Kyle Edmund, merita urmarit in 2016, putand chiar sa ajunga in top 30.

Astfel, Marea Britanie castiga Cupa Davis pentru a zecea oara in istorie, insa pentru prima oara dupa 79 ani. Britanicii au pierdut de alte 8 ori in finala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*