Performante tenis masculin romanesc 2015

Performante tenis masculin romanesc 2015

S-a scurs inca un an in care niciun jucator roman nu s-a afirmat la simplu, insa au facut-o „cu varf si indesat” in proba de dublu.

Sa incepem insa aceste performante tenis masculin romanesc 2015 cu cei mai cunoscuti 3 jucatori de simplu. Din pacate nu avem niciun reprezentant in top 150, cel mai bine clasat fiind Marius Copil, aflat pe 165. Acesta a disputat 8 meciuri in acest an in circuitul ATP, castigand 3. In turneele challenger a jucat 46 partide, castigand 26. Cel mai bun rezultat a fost finala challengerului de la Izmir, pierduta in fata slovacului Lukas Lacko. Chiar la ultimul turneu din an la care a participat, challengerul de la Bratislava, Marius Copil a ajuns in semifinale. Un alt rezultat notabil a fost turul II la Australian Open. In celelalte 3 turnee de Grand Slam, Copil nu a trecut de calificari.

Adrian Ungur, urmatorul roman din clasamentul de simplu, se afla pe locul 170. Spre deosebire de Copil, Ungur nu a disputat niciun meci pe tabloul principal al unui turneu ATP. In turnee challenger a castigat 29 partide din 50. Cea mai notabila performanta s-a inregistrat la Sibiu, unde a castigat, invingandu-l in finala pe Pere Riba. In ulltimul act a ajuns Adrian si la Cordenons, fiind nevoit sa abandoneze in al treilea set. Cel de-al treilea roman mai cunoscut, Victor Hanescu, nu se afla nici macar in top 250, ci pe 284. El a disputat doar doua jocuri in acest an in turneele ATP si 40 in challengeruri, castigand 29. A prins o finala spre sfarsitul anului, la Banja Luka, pierduta insa.

Insa avem si performante tenis masculin romanesc 2015 mult mai bune, care vin din proba de dublu. Atat Horia Tecau, cat si Florin Mergea, caci despre ei este vorba, se afla in top 8 in clasamentul de dublu, impreuna cu perechile lor ajungand in finala Turneului Campionilor. Astfel, dublul format din Horia Tecau Jean-Julien Rojer a reusit sa-i depaseasca pe fratii Bryan, aflandu-se in fruntea clasamentului mondial. Luat individual, Horia ocupa pozitia secunda, dupa Felipe Melo. Perechea formata din Florin Mergea si Rohan Bopanna se afla pe locul 7, luat individual Mergea fiind pe 11.

Performante tenis masculin romanesc 2015

Performante tenis masculin romanesc 2015

In afara Turneului Campionilor, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au mai castigat doua competitii in acest an. Este vorba despre turneul de la Rotterdam, dar si de cel de Grand Slam de la Wimbledon. Cei doi au pierdut alte doua finale: la Sydney si Nice. De cealalta parte, Florin Mergea a castigat, impreuna cu Bopanna, doua turnee: Mastersul de la Madrid si turneul de la Stuttgart. In 2015 Florin a mai disputat 5 finale: 3 cu Rohan Bopanna si doua cu Dominic Inglot.

Nu stim daca termenul de performante tenis masculin romanesc 2015 este potrivit cand ne referim la Cupa Davis. Romania nu a reusit sa paseasca in barajul pentru Grupa Mondiala, insa s-a mentinut in Grupa I. In luna martie a anului viitor o sa jucam impotriva Sloveniei, iar daca o sa ii invingem, pentru barajul Grupei Mondiale o sa ne duelam cu Spania. Asadar, nici anul viitor nu vom avea sanse sa parasim Grupa I, insa speram ca macar sa ne mentinem acolo. Mai speram ca aceste performante tenis masculin romanesc 2015 sa fie depasite anul viitor, daca nu la simplu sau in Cupa Davis, macar in proba de dublu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*