Sezonul 2016 incepe cu Hopman Cup

Sezonul 2016 incepe cu Hopman Cup

Ca in fiecare an, 2016 debuteaza cu celebrul Hopman Cup, turneu care a ajuns la editia cu numarul 28 si in care se vor infrunta 8 natiuni atat la masculin, cat si la feminin si dublu mixt. Turneul se tine in Perth, Australia.

Anul trecut castigatoare a fost Polonia, care a cucerit titlul pentru prima oara. In finala Agnieszka Radwanska o invingea pe Serena Williams, Jerzy Janowicz era invins de John Isner, pentru ca in proba de dublu mixt Radwanska si Janowicz sa triumfe in minimum de seturi in fata Serenei si a lui Isner. Sa spunem ca ultima prezenta a Romaniei la Hopman Cup se inregistra in 2010. Atunci nationala noastra, formata din Sorana Cirstea si Victor Hanescu, termina ultima in grupa.

Sezonul 2016 incepe cu Hopman Cup

Sezonul 2016 incepe cu Hopman Cup

Sezonul 2016 incepe cu Hopman Cup , insa trebuie spus ca invingatoarea de anul trecut nu va participa aici. Pentru prima data in istoria turneului insa, tara gazda va avea doua echipe. Australia Gold este formata din Jarmila Gajdosova (106 WTA) si Lleyton Hewitt (307 ATP), iar Australia Green este compusa din Daria Gavrilova (36 WTA) si Nick Kyrgios (30 ATP). In mod normal cea mai buna pereche din cele doua trebuia sa se numeasca Australia Gold, insa nu este un detaliu foarte important.

Sa spunem si faptul ca am avut parte de doua inlocuiri pe ultima suta de metri. Este vorba de Gajdosova, care a inlocuit-o in Team Australia Gold pe Casey Dellaqua, in vreme ce cehoaica Karolina Pliskova va evolua in locul lui Lucie Safarova. In cele doua grupe se afla 4 echipe, cea care termina prima in fiecare grupa disputand finala.

Sezonul 2016 incepe cu Hopman Cup  pe 3 ianuarie, cand in grupa A Australia Green o va intalni pe Germania in grupa A. Duelul va fi urmat de cel dintre Australia Gold si Cehia. Liderul mondial Serena Williams va participa la aceasta editie, cel mai bine clasat jucator de tenis fiind britanicul Andy Murray. SUA este singura natiune cu ambii tenismeni in top 30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*