Monica Niculescu se impune la Shenzhen

Monica Niculescu se impune la Shenzhen

Turneul de inceput de an de la Shenzhen  se dovedeste prielnic pentru romance, Monica Niculescu triumfand aici la dublu in 2014, iar Simona Halep la individual in 2015.

Azi-dimineata Monica a repetat performanta din 2014, impunandu-se in proba de dublu, alaturi de perechea sa, americanca Vania King.  Cele doua nu porneau capi de serie, insa au castigat fara prea mari emotii partidele, singura care a avut nevoie de 3 seturi fiind semifinala impotriva romancelor Andreea Mitu si Patricia Tig, nefiind nici ele favorite. Dupa ce pierdusera primul set cu 5-7, Niculescu si King s-au impus in tie-break in cel de-al doilea, pentru ca in Super tie-break sa castige cu 10-5.

Monica Niculescu se impune la Shenzhen

Monica Niculescu se impune la Shenzhen

Monica Niculescu se impune la Shenzhen, dupa ce in finala de azi-dimineata a trecut in minimum de seturi de favoritele principale,  chinezoaicele Xu si Zheng. Scorul ne-a facut sa nu avem emotii pe parcursul partidei, poate doar in al doilea set sa fi resimtit putin suspans. Perechea romano-americana a triumfat cu 6-1; 6-4, dupa ce a avut 5 mingi de meci. Astfel, Monica a pus capat sirului de 4 finale pierdute la rand. Saptamana viitoare, Niculescu va juca la Hobart, atat la simplu, cat si la dublu. Sa speram ca va face o figura frumoasa pe ambele tablouri.

Daca Monica Niculescu se impune la Shenzhen, cealalta pereche de dublu in care ne puneam sperantele, cea formata din Horia Tecau si Jean-Julien Rojer, nu au ajuns nici macar in finala. Perechea care a incheiat pe primu loc in clasamentul mondial de dublu de anul trecut a fost eliminata in semifinalele de la Doha de catre Petzschner si Peya in minimum de seturi.

Un alt rezultat pe care merita sa-l amintim este cel al Alexandrei Dulgheru, care a ajuns pana in sferturile de finala ale turneului de la Auckland. In urma acestui rezultat, Dulgheru a urcat 7 pozitii in clasament, fiind in acest moment pe 62. Urmatoarea saptamana este cea de dinaintea primului turrneu de Grand Slam al anului. Speram ca si Simona Halep sa joace aici, iar reprezentantii nostri sa obtina din nou macar un titlu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*