Lleyton Hewitt isi incheie cariera in tenis

Lleyton Hewitt isi incheie cariera in tenis

Astazi lumea tenisului este mai trista, ca sa folosim o expresie spusa des chiar si de catre tenismeni, australianul Lleyton Hewitt jucand ultimul sau meci din cariera la simplu.

Sigur, fanii vor mai avea ocazia de a-l mai vedea cel putin o data, Hewitt disputand maine un meci in proba de dublu, insa parca nu se compara meciurile de dublu cu cele de simplu. Astazi Hewitt a fost invins in minimum de seturi de David Ferrer in turul secund. Australianul, lider mondial intre 2001 si 2003, a inceput tenisul profesionist in 1998. Cel mai prolific an al sau a fost 2001, cand a castigat 78 partide din 94 si a obtinut 6 titluri. In total, Hewitt a rezistat pe primul loc in clasamentul ATP timp de 80 saptamani.

Lleyton Hewitt isi incheie cariera in tenis

Lleyton Hewitt isi incheie cariera in tenis

Lleyton Hewitt isi incheie cariera in tenis avand in palmares 36 titluri: 31 la simplu si 5 la dublu masculin, lucru care il pozitioneaza pe pozitia a cincea in topul celor mai multe titluri cucerite de un jucator. Dintre turneele de Grand Slam, Hewitt l-a castigat o data pe cel de la Wimbledon si de doua ori pe cel de la U.S. Open: o data la simplu, o data la dublu. Revenind la perioada sa de glorie, sa spunem ca Lleyton Hewitt a ajuns lider mondial pe cand avea 20 ani si 9 luni, fiind cel mai tanar jucator de tenis ce a reusit aceasta performanta. De asemenea, la doar 15 ani si 11 luni, australianul disputa calificari la Australian Open, fiind cel mai tanar participant din istorie la acest turneu de Grand Slam. Un an mai tarziu, in 1998, pe cand era pe locul 550, Hewitt castiga primul sau turneu, fiind cel mai prost clasat jucator ce a castigat vreodata un turneu in cadrul circuitului ATP.

Sa punctam insa si faptul ca Lleyton Hewitt isi incheie cariera in tenis strangand putin peste 20 000$ doar din turneele de tenis. Cu un asemenea palmares, cu siguranta ca Hewitt va ramane in istoria tenisului pentru mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*