Sorana Cirstea pierde finala turneului ITF din Brazilia

Sorana Cirstea pierde finala turneului ITF din Brazilia

Nu mai putin de 3 romance am avut pe tabloul principal al turneului de la Guaruja, Brazilia, cu premii totale in valoare de 25 000 dolari. Nu doar atat, insa primele doua favorite au fost reprezentantele noastre.

Este vorba despre Cristina Dinu, cap de serie numarul 1 si Sorana Cirstea, cap de serie numarul. A treia romanca a fost Raluca Serban, venita din calificari, locul 526 WTA. Aceasta nu a avut prea mare succes, invinsa fiind in prima runda de spanioloaica Quintanar, desi romanca se impusese in primul set. Favorita principala Cristina Dinu parea sa nu aiba mari probleme in acest turneu, dupa ce in primele doua runde nu a pierdut decat 4 game-uri. Adversare au fost o argentinianca si o brazilianca. In sferturi insa, Dinu a fost invinsa de olandeza De Vroome, cap de serie numarul 8, in minimum de seturi, scor 1-6; 3-6.

Sorana Cirstea pierde finala turneului ITF din Brazilia

Sorana Cirstea pierde finala turneului ITF din Brazilia

Insa cea mai importanta performanta a venit de la Sorana Cirstea, jucatoare care, candva, era in top 30 WTA. Aceasta a avut cele mai mari emotii in turul secund, cand a pierdut primul set, castigand in tie-breakul setului decisiv in fata slovacei Sramkova. In sferturi Sorana a trecut cu 7-6; 6-1 de elvetianca Teichmann, pentru ca in semifinale sa o elimine pe favorita numarul 3, brazilianca Haddad Maia, scor 2-6; 6-3; 6-1. Din pacate, Sorana Cirstea pierde finala turneului ITF din Brazilia in fata paraguayencei Montserrat Gonzalez, favorita numarul 4 si, totusi, venita din calificari. Pana acum nu am mai intalnit ca o jucatoare/un jucator ce participa in calificari sa fie cap de serie pe tabloul principal, insa, venind de la un turneu ITF, sa zicem ca se explica. In fine, Sorana a castigat primul set cu scorul de 6-2, pierzandu-le insa pe celelalte doua cu 3-6; 1-6. Si in proba de dublu am avut o jucatoare: pe Cristina Dinu, care a pierdut in runda secunda.

Din cauza ca Sorana Cirstea pierde finala turneului ITF din Brazilia, aceasta coboara 8 pozitii, pana pe locul 251. In aceasta saptamana Cirstea va evolua in turneul ITF de la Bertloga, tot in Brazilia. Aici porneste ca favorita numarul 3, in vreme ce Cristina Dinu este cap de serie numarul 2.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*