Horia Tecau pierde finala Australian Open

Horia Tecau pierde finala Australian Open

Horia Tecau a avut rolul de a indulci, intrucatva, gustul amar lasat atat de fetele noastre, cat si de Florin Mergea, dar si de insusi Tecau in proba de dublu masculin.

Dupa ce in 2012 Tecau a castigat proba de dublu mixt de la Australian Open, iata ca 4 ani mai tarziu romanul a revenit in ultimul act la aceasta proba. Perechea sa a fost tot o americanca, pe nume Coco Vandeweghe, care a scapat de grija turneului de simplu inca din calificari. Cei doi nu porneau ca favoriti, avand, astfel, un traseu mai greu. Sigur, este greu de intocmit o ierarhie la dublu mixt.

In prima runda perechea romano-americana a trecut in 3 seturi de capii de serie numarul 6, Hradecka si Matkowski. Dupa un prim set pierdut cu 1-6, Tecau si Vandeweghe l-au castigat pe urmatorul cu 7-5, pentru ca in Super Tie-break sa se impuna cu 10-8. In optimi, cei doi au beneficiat de abandonul italienilor Fognini si Errani, abandon binevenit pentru Tecau si Vandeweghe, care au avut ocazia de a se odihni dupa meciul istovitor din primul tur. In sferturi cei doi au intalnit perechea formata din americanii Bob Bryan si Mattek-Sands, favorita numarul 2. Amintim, Tecau si Mattek-Sands au castigat titlul in 2012. Dupa ce au castigat cu 6-3 primul set, Tecau si Vandeweghe l-au pierdut pe al doilea la tie-break, in Super Tie-break impunandu-se cu 10-6. In semifinale dublul romano-american a avut parte de o partida ceva mai usoara, castigand cu un dublu 6-4 in fata perechii Klepac/Huey.

Horia Tecau pierde finala Australian Open

Horia Tecau pierde finala Australian Open

Din pacate, Horia Tecau pierde finala Australian Open in fata dublului Vesnina/Soares, favoriti numarul 5. Si aici s-a ajuns la Super Tie-break, scorul fiind 5-10. Dublul romano-american a inceput bine in toate cele 3 manse, facand break, respectiv mini-break inca din start. Tecau a jucat destul de bine, insa Vandeweghe a prins o zi foarte proasta, mai ales la serviciu. Astfel, Tecau si Vandeweghe si-au asigurat un cec de 75 500 dolari australieni.

Faptul ca Horia Tecau pierde finala Australian Open reprezinta o palida consolare pentru tenisul romanesc in aceasta editie a turneului de Grand Slam. Amintim ca el fusese eliminat in proba de dublu masculin in sferturi, in vreme ce Florin Mergea a parasit competitia in optimi, pe cand pe tabloul feminin nicio romanca nu a trecut de cel de-al doilea tur nici in proba de simplu, nici in cea de dublu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*