Sorana Cirstea castiga un turneu dupa 5 ani

Sorana Cirstea castiga un turneu dupa 5 ani

Daca in urma cu doua saptamani, Sorana Cirstea pierdea finala turneului ITF de la Guaruja, Brazilia, dupa ce luase primul set, in saptamana ce a trecut romanca si-a luat revansa.

Favorita numarul 3 si locul 243 WTA, Sorana Cirstea castiga un turneu dupa 5 ani, in ultimul act al turneului ITF de la Bertioga, turneu dotat cu premii in valoare de 25 000$, invingand-o pe argentinianca Pella, venita din calificari, aflata pe pozitia 503. Dupa primul set, castigat de Sorana cu 6-1, se parea ca Pella nu va avea nicio sansa. Nu a fost insa asa, argentinianca impunandu-se la tie-break in setul secund. In decisiv Cirstea a castigat cu 6-3.

Sorana Cirstea castiga un turneu dupa 5 ani

Sorana Cirstea castiga un turneu dupa 5 ani

Sa recunoastem insa ca traseul romancei a fost unul destul de usor. In prima runda Cirstea a trecut de poloneza Sandra Zaniewska, venita din calificari,  scor 6-2; 5-7; 6-2. Tot de o jucatoare venita din calificari s-a „lovit” romanca si in optimi, eliminand-o cu 6-2; 6-1 pe argentinianca Bosio. In sferturi Sorana a trecut de elvetianca Teichmann, o alta jucatoare venita din calificari, cu scorul de 6-2; 6-4. In fine, in semifinale reprezentanta noastra nu a mai intalnit o sportiva venita din calificari, insa nici un cap de serie. Adversara i-a fost slovaca Sramkova, pe care a invins-o cu 6-2; 6-1. Sramkova o eliminase in turul secund pe Cristina Dinu, cap de serie numarul 2. Alta romanca prezenta la Bertioga a fost Raluca Serban, care a pierdut in primul tur al calificarilor.

Sorana Cirstea castiga un turneu dupa 5 ani, lucru care o ajuta pe romanca sa urce pe locul 236 WTA. A fost al optulea turneu ITF castigat de Sorana, care are si un turneu WTA in palmares, venit in 2008. Sa spunem insa ca Sorana Cirstea nu a fost singura castigatoare a noastra la Bertioga. Cristina Dinu s-a impus la dublu, impreuna cu olandeza Indy De Vroome. Acestea nu au plecat ca favorite, insa nici nu au intalnit vreun cap de serie in drum spre titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*