Romania pierde impotriva Cehiei in sferturile Fed Cup

Romania pierde impotriva Cehiei in sferturile Fed Cup

Dupa mai bine de 30 ani, Romania a jucat in Grupa Mondiala a Fed Cup, avand insa ghinion teribil la tragerea la sorti, in cale iesindu-i Cehia, campioana in 4 din ultimii 5 ani.

Cu toate astea, Romania a oferit o replica demna de apreciat, in ciuda faptului ca a inceput cu stangul. In primul meci, Simona Halep a pierdut contra Pliskovei. Dupa ce a castigat primul set la tie-break si reusise si breakul in debutul setului secund, Halep parea sa isi adjudece primul punct pentru Romania. Nu a fost insa asa, Pliskova castigand setul secund cu 6-4, iar pe cel decisiv cu 6-2. Astfel, aveam nevoie de o evolutie entuziasmanta a Monicai Niculescu, la fel cum a fost cea a Andreei Mitu de anul trecut impotriva Canadei. Si, intr-adevar, Monica Niculescu, aflata in zi de gratie, a castigat impotriva Petrei Kvitova si nu oricum, ci in minimum de seturi, scor 6-3; 6-4.

Romania pierde impotriva Cehiei in sferturile Fed Cup

Romania pierde impotriva Cehiei in sferturile Fed Cup

Romania pierde impotriva Cehiei in sferturile Fed Cup, desi Simona Halep si-a reparat, intrucatva, greseala de ieri, castigand astazi impotriva Pliskovei in 3 seturi. Simona s-a impus in primul set cu 6-4, pierzandu-l pe cel de-al doilea cu 3-6. In decisiv, Simona a reusit breakul care i-a adus victoria in game-ul 6, impunandu-se cu 6-3. Urma Monica Niculescu, romanca avand doua intalniri directe cu Pliskova, cehoaica strangand doar 6 game-uri. Totul parea in favoarea Monicai, mai ales ca debutase in aceasta partida cu break. A venit insa fatidicul game 7, Monica pierzandu-si serviciul si in game-ul 10. Astfel, primul set a fost adjudecat de Pliskova cu 6-4. Al doilea set ne-a tinut ca pe jar, Pliskova desprinzandu-se la 4-2. De data aceasta, game-ul 7 a fost de partea Monicai, care a reusit sa faca break. Pe final de set a mai realizat un break, pentru ca setul secund sa si-l adjudece cu 6-4. In setul decisiv a fost de ajuns un singur moment de cadere din partea Monicai, Pliskova impunandu-se cu 6-3.

Romania pierde impotriva Cehiei in sferturile Fed Cup in disputa decisiva, la proba de dublu pentru noi evoluand Andreea Mitu si Raluca Olaru, iar pentru ele Pliskova si Strycova. Cehoaicele nu le-au dat nicio sansa romancelor, castigand cu 6-2; 6-3. Speram ca Romania sa ajunga si anul viitor in Grupa Mondiala, iar acolo poate va avea ceva mai mult noroc la tragerea la sorti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*