Gabriela Ruse castiga doua turnee in doua saptamani

Gabriela Ruse castiga doua turnee in doua saptamani
Gabriela Ruse castiga doua turnee in doua saptamani

Gabriela Ruse castiga doua turnee in doua saptamani

In ultimele doua saptamani am avut doua turnee ITF la Antalya, acolo participand multe romance. Dintre acestea, a iesit in evidenta Elena Gabriela Ruse.

Desi in varsta de doar 18 ani, probabil ati mai auzit de acest nume. Inaintea acestei saptamani Ruse se pozitiona pe locul 449 WTA, dupa ce in urma cu doua saptamani castigase turneul de la Antalya, disputat pe zgura. Plecata favorita numarul 4, Ruse o invingea atunci in finala pe frantuzoaica Boualem, cap de serie numarul 3. In saptamana ce tocmai a trecut, Gabriela a disputat un turneu ITF tot in Antalya, de data aceasta plecand favorita numarul 3. De notat ca Ruse mai castigase aici si in luna decembrie a anului trecut.

Sa spunem ca pe tabloul principal am mai avut saptamana trecuta doua romance. Este vorba despre Andreea Prisacariu, venita din calificari, care a fost eliminata in runda secunda si Ioana Loredana Rosca, favorita numarul 4, care a ajuns pana in sferturi. Cat despre Gabriela Ruse, ea s-a impus in prima runda fara niciun fel de probleme in fata unei sarboaice venite din calificari, cedand un singur game in meci. Tot un game a cedat Ruse si in runda secunda, impotriva unei reprezentante a gazdelor. In sferturi Gabriela a disputat 3 seturi, toate incheiate la tie-break, contra sarboaicei Kachar, cap de serie numarul 7. Si in semifinale Ruse a avut meci usor, adversara fiind slovaca Uberalova, cap de serie numarul 5. Ruse a beneficiat de abandonul acesteia in setul secund, dupa ce pe primul il castigase cu 6-1.

Gabriela Ruse castiga doua turnee in doua saptamani, dupa ce in finala a trecut de alta slovaca.

Este vorba de favorita numarul 8, Potocnik. Romanca s-a impus cu 7-5 in primul set, pierzandu-l pe al doilea cu 4-6. In decisiv Gabriela a invins fara emotii, scor 6-2. Sa spunem insa si faptul ca Ruse s-a impus si in proba de dublu, atat acum doua saptamani, cat si in urma cu o saptamana. Astfel, sportiva noastra a facut eventul, daca il putem numi asa, de doua ori la rand, perfomanta fantastica.

Dat fiind faptul ca Gabriela Ruse castiga doua turnee in doua saptamani , acum romanca se afla pe locul 420 WTA, cea mai buna clasare din cariera.

Probabil mai trebuie sa treaca 3-4 ani pentru ca Gabriela sa se maturizeze si sa conteze cu adevarat in tenisul feminin de varf, insa aceasta perioada pare destul de promitatoare pentru ea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*