Romania conduce Slovenia dupa prima zi in Cupa Davis

Romania conduce Slovenia dupa prima zi in Cupa Davis

Se pare ca Romania nu va ajunge sa joace in acest sezon in barajul pentru ramanerea in Grupa I a Cupei Davis, dupa ce in prima zi am castigat ambele meciuri.

In prima partida, Marius Copil, numarul 202 ATP, l-a intalnit pe Blaz Rola, clasat pe 160. Se anunta o partida dificila pentru reprezentantul nostru, insa Copil a castigat in minimum de seturi in fata slovenului, scor 7-5; 6-3; 7-6. Partida a durat doua ore si 20 minute, iar Romania nici nu putea avea un start mai bun. Acum toti ochii se indreptau spre Adrian Ungur (193 ATP), care disputa al doilea al zilei cu Grega Zemlja (181 ATP).

Zemlja a castigat primele doua seturi cu scorul de 6-4, moment in care cu siguranta multa lume credea ca vom avea o intalnire dificila cu Slovenia, calificarea hotarandu-se in ultima partida. Adrian Ungur nu a fost de acord cu aceste ganduri negre, romanul adunandu-se si castigand setul al treilea cu scorul de 6-3. In setul 4 Zemlja a avut o minge de meci la 5-4, insa Ungur a adus setul in tie-break, pe care l-a castigat fara prea multe emotii. In setul decisiv Ungur s-a impus cu scorul de 6-4.

Astfel, Romania conduce Slovenia dupa prima zi in Cupa Davis, putand rasufla mai usurati.

Romania conduce Slovenia dupa prima zi in Cupa Davis

Romania conduce Slovenia dupa prima zi in Cupa Davis

Asta fiindca maine ii vom vedea la lucru pe Florin Mergea si Horia Tecau, sansele fiind foarte mari sa castige. Acestia ar trebui sa intalneasca dublul format din Radinski si Ternar, doi jucatori anonimi atat la simplu, cat si la dublu. Spunem ca ar trebui fiindca sunt foarte multe situatii in care se anunta schimbarea perechea de dublu cu doar cateva ore inainte de disputarea meciului. Sincer, credem ca si acum se va intampla acelasi lucru, unul, daca nu chiar ambii jucatori care au evoluat astazi urmand sa o faca si maine. Chiar si asa, Mergea si Tecau sunt mari favoriti in a castiga.

Romania conduce Slovenia dupa prima zi in Cupa Davis, putand deja sa ne gandim la runda a doua.

Acolo ne va astepta Spania, care, cu oricine ar juca, porneste cu prima sansa. Din fericire, vom juca in Romania, avand posibilitatea de a ne alege suprafata, insa va fi foarte greu. Poate doar pe iarba sa le punem ceva probleme spaniolilor, insa in Romania nu s-a jucat niciodata pe aceasta suprafata la nivel profesionist, cel putin nu in ultimii ani. Castigatoarea dintre Romania si Spania va accede in barajul pentru Grupa Mondiala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*