Vom avea 9 romani la Jocurile Olimpice

Vom avea 9 romani la Jocurile Olimpice

Astazi Federatia Romana de Tenis a publicat pe site numele romanilor care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Rio. Avem nu mai putin de 9 jucatori.

La masculin este cel mai simplu, fiindca ii avem doar pe Horia Tecau si pe Florin Mergea, care ne vor reprezenta la proba de dublu. Din pacate, atat Tecau, cat si Mergea au fost eliminati in prima runda la Indian Wells. In acest moment Horia Tecau se afla pe locul 3 in clasamentul de dublu, in vreme ce Florin Mergea este pe 11. Vor mai trece niste ani pana sa avem cel putin un roman in top 50 la simplu. In momentul de fata, cel mai bine clasat reprezentant al nostru, Adrian Ungur, se afla abia pe 195.

Vom avea 9 romani la Jocurile Olimpice

Vom avea 9 romani la Jocurile Olimpice

La feminin insa, lucrurile nu stau atat de prost. Astfel, le avem pe Simona Halep, Irina Begu, Monica, Niculescu, Alexandra  Dulgheru, Andreea  Mitu, Sorana Cirstea si Raluca Olaru. La dublu mixt ii vom avea ca reprezentanti pe Horia Tecau si Simona Halep, pereche anuntata inca de la inceputul anului, cel putin de catre Tecau. Probabil ca si Florin Mergea va participa la proba de dublu mixt.

Faptul ca vom avea 9 romani la Jocurile Olimpice ne da sperante la cel putin o  medalie, acesta fiind unul dintre putinele sporturi la care reprezentantii nostri sunt indreptatiti sa spere la un loc pe podium.

Ne referim aici atat la dublul format din Mergea si Tecau, cat si la Simona Halep. Poate Tecau si Halep ne vor face o surpriza si vor cuceri o medalie si la dublu mixt. La Indian Wells, Simona a aratat ca si-a revenit din forma proasta pe care a avut-o la inceput de an. Sigur, cu o floare nu se face primavara, insa semnele sunt bune pentru romanca.

Evident, ne bucuram ca vom avea 9 romani la Jocurile Olimpice, insa sa speram ca mare parte din ei nu vor fi eliminati inca din primul tur.

In acest  moment, clasamentul WTA arata destul de bine pentru jucatoarele noastre. Astfel, Simona Halep se afla pe 5, Monica Niculescu pe 33, iar Irina Begu pe 35. Ar fi excelent daca toate cele 3 s-ar  califica in faza optimilor de finala. Sigur, asta in cazul in care nu vom avea un duel mai devreme. Din top 100 mai face parte Alexandra Dulgheru, care se afla pe 91.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*