Irina Begu se califica in optimi la Charleston

Irina Begu se califica in optimi la Charleston

Pe tabloul principal feminin de la Charleston, turneu desfasurat pe zgura, am avut 3 romance. Din pacate, doua au pierdut in primul tur.

Este vorba despre Alexandra Dulgheru si Patricia Tig, ultima pierzand in calificari, obtinand insa dreptul de a participa pe tabloul principal datorita retragerii unei jucatoare. La fel de adevarat este si faptul ca atat Dulgheru, cat si Tig porneau cu sansa a doua. Dulgheru pierdea in fata canadiencei Bouchard cu 3-6; 4-6, in vreme ce Tig ceda in fata nemtoaicei Siegemund, dupa ce se impunea in primul set.

Irina Begu se califica in optimi la Charleston

Irina Begu se califica in optimi la Charleston

In prima runda, Irina Begu, cap de serie numarul 13, se impunea in fata frantuzoaicei Caroline Garcia, scor 6-4; 2-6; 7-6. Dupa meci s-a raspandit vestea cum ca Garcia ar fi jignit-o, in semn de frustrare, pe Begu in timpul meciului. Sigur, nu fata in fata. Stirea a fost preluata rapid de mass-media, nu doar de cea din Romania, insa, in final, se pare ca Garcia nici macar nu a jignit-o pe romanca. Jucatoarea noastra a avut puterea de a trece peste acest scandal, iar in runda secunda a castigat impotriva americancei Mattek-Sands,  in 3 seturi, scor 6-4; 4-6; 6-2

Irina Begu se califica in optimi la Charleston, acolo urmand sa joace impotriva purto-ricancei Monica Puig.

In proba de dublu la Charleston a participat si Raluca Olaru, care, impreuna cu Arruabarrena, nu au putut trece de primul tur, invinse fiind de favoritele numarul 4, americancele Atawo si Spears. In celalalt turneu WTA din aceasta saptamana, disputat la Katowice, in sala, Andreea Mitu a invins-o in prima runda pe italianca Oprandi, in a doua fiind insa invinsa de belgianca Flipkens. La dublu le-am avut pe Mitu si Elena Bogdan, care au fost eliminate in prima runda de perechea Broady/Rosolska.

Irina Begu se califica in optimi la Charleston, fiind, astfel, jucatoarea care ajunge cel mai departe in aceasta saptamana in turneele WTA.

La masculin atat Florin Mergea, cat si Horia Tecau, au luat o pauza. La turneul challenger de la Napoli, Adrian Ungur a pierdut in optimi, in vreme ce Marius Copil s-a calificat in sferturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*