Irina Begu pierde in sferturi la Charleston

Irina Begu pierde in sferturi la Charleston

In turneul de pe zgura de la Charleston am avut 3 romance pe tabloul principal. Daca Patricia Tig si Alexandra Dulgheru s-au oprit in prima runda, Irina Begu a trecut mai departe.

In prima runda Begu a invins-o pe jucatoarea din Franta Caroline Garcia, scor 6-4; 2-6; 7-6. In runda secunda Begu a avut ceva mai putine emotii, desi i-au trebuit tot 3 seturi pentru a merge mai departe. Adversara a fost americanca Mattek-Sands, romanca impunandu-se cu scorul de 6-4; 4-6; 6-2. In cele doua meciuri Begu a realizat 8 breakuri, pierzand 7 game-uri pe propriul serviciu.

Irina Begu pierde in sferturi la Charleston

Irina Begu pierde in sferturi la Charleston

In optimi adversara a fost puerto-ricanca Monica Puig, Irina a pierdut primul set destul de clar, scor 1-6, pentru a-l castiga pe urmatorul cu 6-2. In decisiv s-au realizat multe breakuri si mini-breakuri, pentru ca in final romanca sa se impuna la tie-break. La scorul de 5-4 insa, Puig a avut minge de meci. In aceasta partida s-au realizat nu mai putin de 12 breakuri: 6 de fiecare parte.

Irina Begu pierde in sferturi la Charleston impotrivva favoritei principale, Angelique Kerber.

Nemtoaica a castigat in minimum de  seturi, scor 2-6; 3-6. Begu nu a avut nici macar o sansa de break. Astfel, Kerber a preluat conducerea in intalnirile directe, avand 3 victorii, fata de doua ale romancei. Daca va ajunge in finala, Kerber isi va recastiga pozitia a doua in clasamentul WTA. In cursa catre Singapore insa, nemtoaica se afla pe primul loc.

Drept consecinta a faptului ca Irina Begu pierde in sferturi la Charleston, aceasta coboara pe locul 35 in clasamentul  WTA.

Pana la sfarsitul saptamanii romanca mai poate fi depasita de letona Ostapenko. Begu ar putea sa se razbune pe Kerber la finele saptamanii viitoare, cand Romania va juca impotriva Germaniei pentru mentinerea in Grupa Mondiala Fed Cup, in Sala Polivalenta din Cluj Napoca. In afara de Begu, pentru romance vor mai evolua Simona Halep, Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*