Novak Djokovic pierde in runda secunda la Monte Carlo

Novak Djokovic pierde in runda secunda la Monte Carlo

Castigator la Monte Carlo anul trecut, ne asteptam ca liderul mondial, sarbul Novak Djokovic, sa nu aiba prea mari probleme nici aici.

Se pare insa ca sarbul nu a avut timpul necesar sa se adapteze pe zgura, acesta fiind primul meci de pe aceasta suprafata din 2016. Adversar a fost modestul ceh Jiry Vesely, ocupantul pozitiei 55 in clasamentul ATP. Cehul il invinsese foarte greu in prima runda pe rusul Gabashvili, desi primul set era castigat de rus cu 6-3. Apoi Vesely s-a impus in urmatoarele seturi cu un dublu 7-5.

Novak Djokovic pierde in runda secunda la Monte Carlo

Novak Djokovic pierde in runda secunda la Monte Carlo

In runda secunda, Vesely a castigat primul set cu scorul de 6-4. Apoi liderul mondial a dat semne de revenire, castigand cel de-al doilea set cu 6-2. Nu credem ca se astepta prea multa lume ca Vesely sa mai riposteze in acest punct. Iata insa ca asteptarile le-au fost inselate, cehul impunandu-se in setul decisiv tot cu 6-4.

Novak Djokovic pierde in runda secunda la Monte Carlo, aceasta fiind prima infrangere a sa pe teren din 2016.

Acesta mai fusese eliminat la Dubai in sferturile de finala, insa atunci abandona in setul secund. Ultima oara sarbul era eliminat in saisprezecimile unui turneu la sfarsitului anului 2012 la Paris. Atunci se impunea cu 6-0 in primul set in fata lui Sam Querrey, insa avea o cadere inexplicabila in celelalte doua manse.

Faptul ca Novak Djokovic pierde in runda secunda la Monte Carlo inseamna ca acesta pierde destule puncte in clasamentul ATP.

Acesta este insa la o distanta linistitoare fata de urmaritorul Andy Murray, avand numarul de puncte aproape dublu. In acest moment Djokovic are 15 550 puncte, Murray avand 7 905, maximumul pe care il poate obtine in acest turneu fiind 8 815. Cu siguranta insa ca sarbul este ingrijorat de acest start ratat in sezonul pe zgura. Pana la Roland Garros mai sunt doua turnee de Masters Series. Este vorba despre cele de la Madrid si Roma, care se vor disputa la inceputul lunii mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*