Zi neagra pentru tenisul feminin romanesc

Zi neagra pentru tenisul feminin romanesc

In cele doua turnee WTA din aceasta saptamana, cele de la Istanbul si Stuttgart, am avut 5 romance  pe tablourile principale, sperantele la cel putin un rezultat bun fiind mari.

Din pacate, realitatea nu a confirmat asteptarile. Ieri Alexandra Dulgheru a pierdut in fata Kozlovei, jucatoare din afara top 100, in 3 seturi. In primul set insa, romanca a reusit incredibila performanta de a reveni de la 0-5 pentru a castiga cu 7-6. O performanta era foarte aproape sa realizeze si Monica Niculescu astazi, in optimile turneului de la Stuttgart. Aici a intalnit-o pe cehoaica Pliskova, aflata pe locul 7 mondial inaintea meciului. Niculescu s-a impus in primul set cu 6-2, pentru ca in al doilea sa aiba 5-2. La 5-3 Monica a avut minge de meci, insa Kvitova a reusit breakul. La 5-5 in setul secund Niculecu a obtinut breakul, insa nu si-a putut fructifica serviciul, pierzand la tie-break. In decisiv, Niculescu nu s-a mai vazut pe teren, pierzand cu 2-6. Datorita acestei victorii, Kvitova a urcat pe pozitia a sasea, depasind-o pe Halep.

Zi neagra pentru tenisul feminin romanesc

Zi neagra pentru tenisul feminin romanesc

De fapt, ca sa fim corecti, Halep a coborat pe 7, dupa ce a pierdut in fata nemtoaicei Laura Siegesmund, aflata pe 71. Simona, care a ajuns anul trecut in semifinale la Stuttgart, acum nu a fost in stare sa treaca de turul secund. Mai mult, aceasta a castigat doar 3 game-uri in fata nemtoaicei. Sigur, Halep s-a plans de ceva dureri dupa meciul de Fed Cup, insa ne intrebam cand n-a resimtit ea dureri dupa o infrangere.

Aceasta zi neagra pentru tenisul feminin romanesc a continuat si la turneul de la Istanbul.

Acolo Andreea Mitu si Sorana Cirstea au pierdut in optimi in minimum de seturi. Mitu obtinea doar 5 game-uri in fata lui Voegele, in vreme ce Sorana era invinsa cu 4-6; 2-6 de catre Cagla Buyukakcay.

Dupa aceasta zi neagra pentru tenisul feminin romanesc, Andreea Mitu si Sorana Cirstea au urcat, totusi, in clasamentul WTA.

Mitu se afla pe 105 in clasamentul provizoriu, urcand 5 pozitii. Sorana a urcat 8 pozitii, pana pe 130. Monica Niculescu se mentine pe 31, nemaiputand fi intrecuta in aceasta saptamana. Cat despre Alexandra Dulgheru, care a pierdut ieri, aceasta a coborat doua pozitii, pana pe 97.

La turneul de la Bucuresti, Horia Tecau si Florin Mergea s-au impus cu greu astazi in optimi, in proba de dublu. Cei doi au avut nevoie de tie-break in fiecare dintre cele doua seturi. Ne pun serios pe ganduri rezultatele proaste obtinute in ultima vreme atat de Horia Tecau, cat si de Florin Mergea. De Simona Halep nici nu mai vorbim.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*