Horia Tecau si Florin Mergea castiga la Bucuresti

Horia Tecau si Florin Mergea castiga la Bucuresti

Acesta este cel de-al cincilea an consecutiv in care cel putin un roman se impune in proba de dublu a turneului de la Bucuresti.

Daca in 2012, 2013 si 2014 castiga Horia Tecau, de fiecare data cu un alt partener, in 2015 s-au impus Marius Copil si Adrian Ungur. Acum, in ultimul turneu ATP de la Bucuresti, cel putin ultimul sponsorizat de Ion Tiriac, castiga proba de dublu Horia Tecau si Florin Mergea. Iata ca acestia par sa se inteleaga mai bine impreuna decat cu partenerii lor obisnuiti de dublu. Cu Jean-Julien Rojer, respectiv Rohan Bopanna, cei doi romani au obtinut rezultate dezastruoase in ultimul timp.

Revenind, sa spunem ca Horia Tecau si Florin Mergea castiga la Bucuresti pierzand un singur set.

Din pacate, detinatorii trofeului, Marius Copil si Adrian Ungur, au fost invinsi in primul tur de perechea Guccione/Andre Sa, care a ajuns pana in finala. Acolo a fost invinsa de Tecau si Mergea in minimum de seturi. Partida nu a putut fi disputata ieri in totalitate, din cauza ploii, cel de-al doilea set desfasurandu-se astazi. Cei doi romani ne-au dat emotii inca din primul tur, cand au trecut in minimum de seturi, insa ambele la tie-break, de perechea formata din neo-zeelandezii Daniell si Sitak. In sferturi au beneficiat de abandonul lui Delbonis si Lorenzi. In semifinale Mergea si Tecau erau sa fie eliminati de necunoscutii olandezi Koolhof si Middelkoop, perechea romana castigand cu 10-8 in Super tie-break. In ultimul act i-au invins cu 7-5; 6-4 pe Guccione si Andre Sa.

Asadar, Horia Tecau si Florin Mergea castiga la Bucuresti, neavand insa parte de adversari dificili.

Horia Tecau si Florin Mergea castiga la Bucuresti

Horia Tecau si Florin Mergea castiga la Bucuresti

Favoritii numarul 2 au fost invinsi in sferturi, ceilalti doi capi de serie parasind competitia in turul I, respectiv semifinale. Sigur, ne bucura faptul ca au castigat un turneu si nu oricare, ci pe cel de la Bucuresti, insa au facut-o fara sa impresioneze. Cei dor ne vor reprezenta la Olimpiada in proba de dublu, insa ar trebui sa mai evolueze minim doua-trei turnee impreuna. Altfel, nu i-am vedea cu sanse la medalii la Rio. Este greu de crezut ca acolo capii de serie vor mai fi eliminati atat de usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*