Ioana Minca se opreste in sferturi la Roland Garros

Ioana Minca se opreste in sferturi la Roland Garros

Ultimul reprezentant al Romaniei ramas in cursa la turneul de la Roland Garros nu a venit de la seniori, dupa cum toti ne asteptam, ci de la juniori.

Este vorba despre junioara Ioana Minca, in varsta de 17 ani, aflata pe locul 40 in clasament. In prima runda Minca nu a avut nicio problema in a trece de frantuzoaica Benamar, scorul fiind 6-3; 6-2. In saisprezecimi romanca a avut ceva mai multe emotii, castigand in 3 seturi in fata americancei Caty McNally, in varsta de doar 14 ani. Minca se impunea cu 6-4 in decisiv. In optimi sportiva noastra reusea performanta de a o invinge, tot in 3 seturi, pe americanca Arconada, cap de serie numarul 9. Asta in ciuda faptului ca romanca pierdea primul set cu 1-6.

Ioana Minca se opreste in sferturi la Roland Garros, acolo unde este invinsa de favorita principala, rusoaica Pervushina.

Aceasta a invins-o cu un dublu 6-1. Minca a fost la un pas sa joace in sferturi cu favorita numarul 13, Vondrousiva, aceasta avand doua mingi de meci in fata Pervushinei, pierzand insa in decisiv cu 5-7. Ioana a evoluat si la dublu, unde a fost eliminata in optimi.

Faptul ca Ioana Minca se opreste in sferturi la Roland Garros inseamna ca nu mai avem niciun roman la Openul Francez.

Ioana Minca se opreste in sferturi la Roland Garros

Ioana Minca se opreste in sferturi la Roland Garros

Daca Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu si Sorana Cirstea s-au oprit inca din primul tur, Irina Begu si Simona Halep au fost eliminate in optimi. Singura reprezentanta a noastra la dublu feminin, Raluca Olaru, nu a putut trece in runda secunda. La dublu masculin, Horia Tecau, impreuna cu Jean-Julien Rojer, favoriti numarul 2, au fost eliminati in turul secund, in vreme ce Florin Mergea si Rohan Bopanna, capi de serie numarul 6, s-au oprit in sferturi, fiind invinsa de perechea Dodig/Melo, favorita numarul 3.

In urma acestor rezultate, Simona Halep urca pe locul 5 in clasamentul WTA, Irina Begu cade pe 28, iar Monica Niculescu se afla pe 37. In top 100 mai este Sorana Cirstea, aflata pe 96. Patricia Tig a coborat de pe 99 pe 103, iar Alexandra Dulgheru a coborat 10 pozitii, pana pe 137.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*