Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Mai este mai putin de o luna pana la Jocurile Olimpice, insa mai multi sportivi au decis sa renunte la acest eveniment major din cauza virusului ZIKA, virus care face ravagii in Brazilia.

Astazi doi tenismeni de top au anuntat ca nu vor face deplasarea la Rio din acest motiv. La masculin este vorba despre canadianul Milos Raonic, iar la feminin despre Simona Halep. De ceva vreme se zvonea faptul ca Halep nu va merge la Rio, chiar Ion Tiriac anuntand acest lucru in urma cu doar cateva zile. Iata ca acum romanca a confirmat in mod oficial, asta insemnand ca sansele noastre la o medalie scad simtitor.

Sigur, dupa vestea ca Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio au fost lansate diverse comentarii, mai mult sau mai putin rautacioase.

Era insa, oarecum de asteptat ca Halep sa nu riste, avand in vedere ca romanca se accidenteaza destul de usor, dar si ca Brazilia este tara cea mai afectata de virusul ZIKA, produs de intepatura de tantar. Pana la urma, sanantatea primeaza inaintea performantei si poate ca, din acest punct de vedere, este mai bine ca Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Romanca nu va fi afectata in clasament de acest aspect fiindca nu este un turneu in urma caruia se primesc puncte.

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Momentan, Halep se afla la turneul de la Bucuresti, patrunzand in semifinale, pierzand un singur set pana acum. Teoretic, romanca va avea o misiune usoara in semifinale, unde o va intalni pe Vania King. Si in proba de dublu avem o reprezentanta in semifinale. Este vorba despre Alexandra Cadantu, care va juca in aceasta faza impotriva favoritelor numarul 2.

In clasamentul WTA Halep se afla pe pozitia a cincea, ramanand pe 5 indiferent de ce va face in turneul de la Bucuresti. In urmatoarele saptamani Halep va participa la Montreal si Cincinatti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*