Simona Halep ajunge in finala la Bucuresti

Simona Halep ajunge in finala la Bucuresti

Romanca Simona Halep este pe cale sa castige cel de-al doilea trofeu din 2016 chiar in saptamana in care a anuntat ca nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

Halep, favorita numarul 1, a avut destule probleme in prima runda, cand trecea de cehoaica Krejcikova. Halep pierdea primul set, cu 3-6, castigandu-le pe urmatoarele cu un dublu 6-1. Diferenta a fost facuta la punctele pe cel de-al doilea serviciu, procentajul Simonei fiind de peste 60%.

In urmatoarele doua runde misiunea lui Halep a fost mai usoara. In optimi adversara romancei a fost bulgaroaica Shinikova. Romanca a invins cu 6-4; 6-3. Si aici numarul 5 mondial a avut 60% procentaj de reusita la cel de-al doilea serviciu, in vreme ce Shinikova a avut doar 29%. Cu toate acestea, Halep si-a pierdut de doua ori serviciul. In sferturi adversara romancei a fost muntenegreanca Danka Kovinic,  de care a trecut cu scorul de 6-4; 6-2. De data aceasta Halep nu numai ca nu si-a pierdut serviciul, insa nu i-a permis muntenegrencei sa aiba vreo minge de break.

Simona Halep ajunge in finala la Bucuresti dupa ce in penultimul act a invins-o pe americanca Vania King in 3 seturi.

na Halep ajunge in finala la Bucuresti

na Halep ajunge in finala la Bucuresti

King a castigat primul set la tie-break, unul in care am vazut nu mai putin de 10 breakuri, in tie-break fiind 6 minibreakuri. Nici in cel de-al doilea  set serviciul romancei nu a stralucit, la un moment dat fiind condusa cu 3-4 si break. Simona a revenit insa, impunandu-se cu 6-4. In decisiv Halep si-a pierdut din nou serviciul de doua ori, insa a reusit sa castige cu 6-3. 

Cu chiu, cu vai, Simona Halep ajunge in finala la Bucuresti, acolo unde o va intalni pe Anastasija Sevastova.

Jucatoarea din Letonia este clasata pe locul 66 WTA. Cele doua s-au intalnit de 4 ori pana acum, letonca invingand in 3 randuri, insa ultima partida avea loc abia in 2011. Indiferent de rezultat, Halep va ramane pe locul 5 in clasamentul WTA. In perioada urmatoare Simona va participa la turneele de la Montreal si Cincinatti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*