Monica Niculescu se opreste in turul 2 la Montreal

Monica Niculescu se opreste in turul 2 la Montreal

Turneul de la Montreal, care face parte din turneele ”Premier 5”, a aliniat la startul tabloului principal doua romance. Este vorba despre Simona Halep si Monica Niculescu.

Daca Halep a trecut fara probleme de a doua runda, urmand ca astazi sa o dispute pe cea de-a treia, nu acelasi lucru se poate spune si despre Monica. Aflata in afara top 60 inaintea turneului, Niculescu o intalnea in prima runda pe  letona Jelena Ostapenko, aflata pe locul 40 WTA. Primul set a fost castigat de letona cu 6-3, set in care au fost realizate nu mai putin de 5 breakuri la rand. Al doilea set a fost castigat de romanca, scor 7-5, Niculescu revenind de la 0-3 cu doua breakuri. Si acest set a abundat de breakuri, 9 fiind gameurile in care jucatoarele si-au pierdut serviciul. In setul al treilea Ostapenko a cedat initiativa, pierzand cu 1-6.

Monica Niculescu se opreste in turul 2 la Montreal, unde este eliminata de Agnieszka Radwanska.

Poloneza, aflata in lupta stransa cu Simona Halep pentru mentinerea pe pozitia a patra in clasamentul WTA, s-a impus in minimum de seturi, scor 6-1; 7-5. Toate cele 6 gameuri din primul set ale Radwanskai au fost castigate la 30, lucru care mai rar se intampla in circuitul WTA sau ATP. In setul secund am numarat 7 breakuri, iar Niculescu a avut nu mai putin de 3 mingi de set, pierzandu-si insa serviciul, intr-un final.

Monica Niculescu se opreste in turul 2 la Montreal, lucru care inseamna ca in momentul de fata se afla pe locul 58 mondial.

Monica Niculescu se opreste in turul 2 la Montreal

Monica Niculescu se opreste in turul 2 la Montreal

Cat despre Simona Halep, aceasta a fost automat calificata in turul secund, unde a invins-o in minimum de seturi pe australianca Daria Gavrilova, scor 6-2; 6-3. Atsazi Halep va juca impotriva cehoaicei Karolina Pliskova, cap de serie numarul 14.

Sa spunem ca in proba de dublu, Halep si Niculescu, detinatoare de wildcard, s-au calificat in sferturi, acolo unde vor intalni invingatoarea dintre perechile Groenefeld/Peschke si Caroline Garcia/Mladenovic, favorita numarul 2. Trecand acum la dublu masculin, in sferturi a mai patruns perechea Florin Mergea/Horia Tecau, pereche care in ultimul timp pare sa se descurce mai bine decat daca cei doi ar juca avandu-i ca parteneri pe Bopanna, respectiv Rojer. Acest lucru ne ofera cateva sperante in privinta unei medalii la Olimpiada de la Rio. In sferturi acestia ar putea juca impotriva fratilor Bryan, favoriti principali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*